Σάλος με τον επίσημο λογαριασμό της επιτροπής του «Ελλάδα 2021»

«Φωτιά» στα social media βάζουν ορισμένες από τις αναρτήσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στον επίσημο λογαριασμό της.

Προ ημερών σάλο είχε ξεσηκώσει η ανάρτηση της συνέντευξης του Χρίστου Παπαδημητρίου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia, ενώ τελευταίο περιστατικό είναι η ανάρτηση για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Χρ. Παπαδημητρίου ανέφερε στη συνέντευξή του ότι «δουλεύουμε για να παράγουμε δεδομένα, data, για τους ιδιοκτήτες των πέντε ψηφιακών κολοσσών, και έτσι γιγαντώνουν την δύναμή τους επάνω μας», με δεκάδες χρήστες των social media να σχολιάζουν τι ακριβώς εξυπηρετεί η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης συνέντευξης από μια επιτροπή που έργο έχει την προετοιμασία της Ελλάδας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

To Σαββατοκύριακο στον επίσημο λογαριασμό του Greece 2021 στο Facebook αναρτήθηκε ένα κείμενο για τη ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, που φέρεται να είναι γραμμένο από τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή.στον επίσημο λογαριασμό του Greece 2021 στο Facebook αναρτήθηκε ένα κείμενο για τη ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη, που φέρεται να είναι γραμμένο από τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή.

To κείμενο, που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους μάλλον ασύλληπτου περιεχομένου και προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια, κατέβηκε μετά από λίγο.

Ο λογαριασμός προέβη σε νέα ανάρτηση με την οποία διαβεβαίωνε τους διαδικτυακούς ακολούθους ότι «το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της Επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή, πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη η Επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι εν λόγω λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το επίσημο προφίλ της Επιτροπής Greece 2021, και έχει ως σκοπό «να ενημερώνει για τις δράσεις ή τις ενέργειες της Επιτροπής ή υπό την αιγίδα αυτής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 2021».

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί αν ο λογαριασμός παραβιάστηκε από χάκερς, ή απλώς πρόκειται για κάποια λάθος ανάρτηση εκ παραδρομής. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν για παραιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα