Σάλος με το tweet της κόρης Λοΐζου που «δικαιολογεί» την τρομοκρατία- Τι απαντά η υποψήφια ευρωβουλευτής

Σάλο προκάλεσαν παλαιότερα tweet της Μυρσίνης Λοΐζου, καθώς φαίνεται να δικαιολογεί την τρομοκρατία, ενώ η ίδια έκανε λόγο για «γλωσσικό ατόπημα». Η προσβλητική αναφορά της στα θύματα της 17Ν και στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση σήκωσε θ΄'ελλα αντιδράσεων.

«Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγνώμη ηλίθιε Πανούση»... αναφέρει χαρακτηριστά το tweet της Μυρσίνης Λοΐζου.

Η ίδια, επίσης, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο «Κουτί της Πανδώρας» είχε δηλώσει «πολύ φιλοαναρχική», διευκρινίζοντας, μάλιστα ότι «Μακάρι να μπορούσα να ήμουν και γνήσια αναρχική, αλλά γενικώς δε μου αρέσει που κατά καιρούς διάφοροι καπελώνουμε το αναρχικό κίνημα χωρίς να ανήκουμε γνήσια σ’ αυτό».

Τι απαντά η ίδια

«Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή της στο facebook, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοϊζου.

«Σε κάθε περίπτωση -συνεχίζει- η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.

Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε.

Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», καταλήγει η Μ. Λοϊζου.

Σε ανάρτησή της μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων δήλωσε πως ήρθε κοντά στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την περιπέτεια της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και η οποία είχε εισέλθει σε περίοδο δομικής κρίσης το προηγούμενο διάστημα, με την κυβέρνηση να ορίζει προσωρινή Επίτροπο.
Μάλιστα, δηλώνει πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλει να γίνει. «Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Είχε απαγορεύσει το «Καλημέρα Ήλιε» στο ΠΑΣΟΚ

Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε κάνει γνωστή την παρουσία της το 2011, όταν είχε απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το «Καλημέρα Ήλιε».

Με τη συμβολική -όπως η ίδια τη σχολίαζε- αυτή κίνηση ήθελε να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε», καθώς επέβαλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.

Αναλυτικά, η επιστολή που είχε στείλει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η Μυρσίνη Λοΐζου:

Αθήνα 27/6/2011

ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου

ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

«Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ…

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».

Keywords
Τυχαία Θέματα