Σάλος με τις καταγγελίες 19χρονου σεφ για βασανιστήρια σε εστιατόριο της Κέρκυρας - Διαψεύδει ο Μποτρίνι (vid)

Σάλος έχει επικρατήσει από την είδηση ότι 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας υπέστη βασανιστήρια από τον υπεύθυνο της κουζίνας. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και γνωστός σεφ, Έκορας Μποτρίνι χαρακτήρισε «γελοίες» τις καταγγελίες και ότι «πρόκειται για ένα συμβάν μεταξύ δυο νεαρών και σε καμιά περίπτωση του Σεφ».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ του ασκούσε και λεκτική βία.

Τα περιστατικά κατήγγειλε σε κερκυραϊκά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, ο οποίος ανέφερε ότι ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. «Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», ανέφερε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και πρόσθεσε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς, χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα “θύματα” καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσής τους». Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα σημάδια στα χέρια του 19χρονου, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία.

Ο Έκτορας Μποτρίνι χαρακτήρισε γελοιότητες τις κατηγορίες. «Υπάρχει δόλος και σίγουρα είχαν διαπληκτισμό μεταξύ τους οι δύο νέοι. Προσεχώς θα μαθευτεί η αλήθεια».

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέφανος Νικόπουλος, σύμφωνα με το Corfupress, μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας υπογραμμίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι όλες αληθείς και πως ο νεαρός σπουδαστής έχει υποστεί σοβαρό ψυχολογικό σοκ, έχει επιστρέψει σπίτι του φεύγοντας από την Κέρκυρα αφού πρώτα υπέβαλλε μήνυση κατά του υπεύθυνου κουζίνας που καταγγέλλει ότι του άσκησε βία. 

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος , όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι' αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα