Σάλος κατά Λιάγκα για... πλακίτσα σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα σεξιστικά σχόλια και οι άστοχες παρατηρήσεις από τον Γιώργο Λιάγκα και το πάνελ της εκπομπής του για την υπόθεση με τη φοιτήτρια που ενώ βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κάποιος νεαρός εκσπερμάτισε στην πλάτη της, προκάλεσε τη γενική κατακραυγή.

Οι εν λόγω αντιδράσεις από τον κόσμο ήρθαν μέσα από τα σχόλιά του στο Τwitter, ο οποίος έδωσε ένα καλό μάθημα δημοσιογραφίας και ανθρωπιάς σε ορισμένους που «χάνουν τη μπάλα» και προσπαθούν μέσα από τις τηλεοπτικές κάμερες να διακωμωδούν με απόλυτη αποτυχία τραγικές καταστάσεις, που μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορούν να μας προκαλέσουν.

{https://twitter.com/EiriniGiannaki/status/1192534141767737344}

{https://twitter.com/MafiasGR/status/1192499422468485120}

{https://twitter.com/Katselos/status/1192595504691138561}

{https://twitter.com/Moltenios/status/1192552436164177926}

{https://twitter.com/mrKoulis65/status/1192521294362955776}

{https://twitter.com/EiriniGiannaki/status/1192529361909559297}

Η «κωμωδία» του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του περιείχε εκφράσεις όπως «έσταζε το ταβάνι;», «έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε» ενώ κάποια στιγμή η Τσολάκη ρώτησε τον παρουσιαστή «αν υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο» ενώ είχε ξεκαρδιστεί από τα γέλια.

Στο τέλος, ο ρεπόρτερ είπε ότι ο φοιτητής παραδέχτηκε την πράξη του και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματική ποινή, ανάλογα με το τι θα αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Και τότε ο Λιάγκας σχολίασε: «Ωραίος παιδιά, μια χαρά».

Και τότε το «τσίρκο» έλαβε τέλος.

'Ισως σε αυτό το τραγικό γεγονός οι γυναίκες του πάνελ θα έπρεπε να είναι πιο ευαισθητοποιημένες (οι άντρες φυσικά δεν εξαιρούνται) και όχι να χαζογελάνε και να ειρωνεύονται το κορίτσι που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η κ. Τσολάκη και η κ. Γκαγκάκη, η οποία είναι και δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίνων Κώστα Μπακογιάννη, καλούνται να είναι πιο συνετές και πιο... σκεπτόμενες.

Τι κι αν μετά ήρθαν οι «συγγνώμες»;

Ο Λιάγκας, μετά τον γενικό χαμό, φρόντισε μέσα από την εκπομπή να μπαλώσει τα πράγματα, δηλώνοντας:«Μια τέτοια πράξη είναι απολύτως καταδικαστέα από όλους. Εμείς εδώ ως εκπομπή κάναμε ένα λάθος χθες. Το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετωπίσαμε σαν να ήμαστε σε ένα καφενείο σε μια παρέα, γιατί έχει και μία αστεία διάσταση. Κάναμε μια πλάκα χωρίς να δείξουμε τη ξεκάθαρη θέση μας, ότι αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο. Επειδή στεναχωρήσαμε κάποιους τηλεθεατές, να πούμε ότι δεν το θέλαμε. Η θέση μας είναι αυτή και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη» είπε ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ τόνισε: «Ήταν μια άτυχη στιγμή».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Κατερίνα Γκαγκάκη, που μίλησε για μια πολύ άτυχη στιγμή και ένα λάθος «που θα ήθελα να λήξει εδώ», ενώ τη δική της απολογία έκανε και η Ελένη Τσολάκη που δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να στεναχωρήσει κανένα.

Η ίδια μάλιστα, προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μία κατάσταση που δεν διορθώνεται αν δεν «το 'χεις» μέσα σου και μία ελληνική τηλεόραση, που μέρος αυτής, εξακολουθεί να βουλιάζει από σεξιστικές, εμετικές και αδιάφορες πινελιές αμορφωσιάς!

Και όσο σκάβεις τόσο ανακαλύπτεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα