Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είναι το Μινχάουζεν by proxy, η ανάλυση δικαστηριακής ψυχολόγου (βίντεο)

Στο ερώτημα αν «έχει σώας τας φρένας» η Ρούλα Πισπιρίγκου, κλήθηκε να απαντήσει η δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου.

«Οπωσδήποτε υπάρχει ξεκάθαρα η διαταραχή του συνδρόμου Μινχάουζεν by proxy» ανέφερε η δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου, κληθείσα να απαντήσει σχετικά με το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας «έχει καταλογισμό;»

Τι είναι το «Μινχάουζεν by proxy»

«Σημαίνει ότι μια μάνα για να διεκδικήσει την προσοχή, να είναι χειριστική, χρησιμοποιεί

τα παιδιά της ότι είναι άρρωστα, ώστε μέσω των παιδιών να διεκδικεί υπόσταση. Να έχει τη δική της παρουσία, τον δικό της τρόπο ελέγχου. Αυτή η διαταραχή υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει σώας τας φρένας» ανέφερε η Χριστίνα Αντωνοπούλου και συμπληρώσε:

«Αυτό που εγώ θέλω να προσθέσω αξιολογώντας βέβαια εξ αποστάσεως είναι ότι θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι έχουμε ίσως και πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έχουμε έναν κατά συρροήν δολοφόνο. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα είναι όταν αποδειχθεί ότι και τα άλλα δύο παιδιά».

«Είναι κατά συρροή δολοφόνος»

«Είχε καταλογισμό 100%» εκτιμά η δικαστηριακή ψυχολόγος. «Απλά είναι κατά συρροή δολοφόνος. Για μένα θα αποδειχθεί ότι είναι κατά συρροή, έχει σώας τας φρένας, αλλά είναι ένα μυαλό με κατεύθυνση αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Αυτή τη στιγμή θα παραμένει σιωπηρή. Έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της. Όμως κάποια στιγμή θα διεκδικήσει την αποδοχή, που θα έρθει μέσα από την θυματοποίησή της. Ή δεν θα απαντά ή θα ξεκινήσει διαδικασία αυτοκαταστροφής. Είτε αυτοχειρίας είτε αυτοτραυματισμού».

Τέλος, για τον Μάνο Δασκαλάκη, τον πατέρα των τριών νεκρών παιδιών η ίδια σημείωσε « Αυτός είναι το άλλο θύμα. Αυτός ο τύπος του σίριαλ κίλερ (σ.σ. εννοεί την κατηγορούμενη), έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης στο κακό. Έχει τρόπο να σε εγκλωβίζει στο λόγο. Ο λόγος είναι πάντα πειστικός γι αυτό σας είπα έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου, Μινχάουζεν,roula pispirigkou, minchaouzen