Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν η αδυναμία μου» - Τα στοιχεία της δικογραφίας που την «καίνε»

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, με την 33χρονη να προφυλακίζεται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να εμφανίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ψυχρή και συνειδητοποιημένη και έδωσε «μάχη» για να πείσει για τους ισχυρισμούς της χωρίς αποτέλεσμα.

Η νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια της απολογίας της επέμεινε ότι ο θάνατος της κόρης της οφείλεται σε λάθος των γιατρών που της χορήγησαν κεταμίνη αρνούμενη

κατηγορηματικά την εμπλοκή της.

Τι υποστηρίζει για την κεταμίνη

Η 33χρονη κατηγορούμενη δίνει την δική της εκδοχή στο απολογητικό της υπόμνημα για το πώς έφυγε η Τζωρτζίνα από τη ζωή, επιχειρώντας να εξηγήσει την ανεύρεση της κεταμίνης σε τεράστια ποσότητα στο μεταθανάτιο αίμα της.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ» τονίζει η 33χρονη κατηγορούμενη στο απολογητικό της υπόμνημα.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές» ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημά της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Από την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έλειψε και η αναφορά της στον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Η κατηγορούμενη περιέγραψε τη σχέση της μαζί του και φέρεται να μην άφησε καμία αιχμή για τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψή της έχει διαχωρίσει τη θέση του και φέρεται αποφασισμένος να δηλώσει στην ανάκριση παράσταση πολιτικής αγωγής.

Με μηνύσεις απειλεί η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με μηνύσεις εναντίον όσων την κατέστησαν, όπως ισχυρίζεται, «κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας» απειλεί τώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, στοχοποιώντας τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η ήδη προσωρινά κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού, όχι μόνο αρνείται την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά στην προσπάθεια της να απαξιώσει το σημαντικό υλικό της δικογραφίας κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα προσφύγει εναντίον όσων την κατέστησαν, όπως υποστηρίζει κατηγορούμενη, αγνοώντας επιδεικτικά ότι κατηγορούμενο σε καθιστούν τα στοιχεία και οι αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Η πορεία προς το θάνατο

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συγκλονιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας είχε επί της ουσίας… προαναγγελθεί μία ημέρα πριν από την ίδια της τη μητέρα στους γιατρούς.

Από τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, όμως, προκύπτει και η «μεθοδικότητα» που χαρακτήριζε τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όλο το διάστημα της νοσηλείας του παιδιού, φροντίζοντας να παραμείνει σε μονόκλινο δωμάτιο, η αγωνία της να πληροφορηθεί τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό ενώ παράλληλα, είχε αναλάβει η ίδια τη σίτιση του επικαλούμενη ότι είχε γνώσεις και μπορούσε να σιτίσει το παιδί της, το οποίο είχε γαστροστομία.

Το ειδικό κελί

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η 33χρονη θα οδηγηθεί στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κρουδαλλού, όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της για λόγους ασφαλείας. Ο χώρος κράτησής της είναι έτοιμος από χθες Δευτέρα και θεωρείται απολύτως «αποστειρωμένος».

Keywords
Τυχαία Θέματα