Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο από «εγκεφαλικό» του αρχισυντάκτη της Pravda - Ήταν «σύμμαχος» του Πούτιν

Από «εγκεφαλικό» κατέληξε ο 68χρονος αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Pravda, Βλαντίμιρ Νικολάγιεβιτς Σανγκόρκιν, ο οποίος θεωρούνταν σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Σανγκόρκιν φέρεται να εμφάνιζε σημάδια «ασφυξίας» όταν πέθανε την Τετάρτη, κι έτσι εντείνεται το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του αρχισυντάκτη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Ο 68χρονος ταξίδευε προς το Καμπαρόφσκ με συναδέλφους του από την εφημερίδα πριν κατευθυνθούν στη Μόσχα, όταν κατέρρευσε.

Ο Λεονίντ Ζαχάροφ, συνάδελφός του, ανέφερε πως τρία λεπτά αργότερα, ξεκίνησε να ασφυκτιά και οι συνάδελφοί του τον έβγαλαν για να πάρει καθαρό αέρα.

Παράλληλα, είπε πως κανείς δεν μπορούσε να τον σώσει, και πως «δυστυχώς απεβίωσε», με τον γιατρό που τον εξέτασε αρχικά να συμπεραίνει πως το αίτιο θανάτου ήταν εγκεφαλικό.

Ο αρχισυντάκτης της Pravda αδιαθέτησε λίγα λεπτά αφού είπε σε όσους τον συνόδευαν πως πρέπει να βρει «ένα όμορφο μέρος… για μεσημεριανό».

Οι συνάδελφοι του δημοσιογράφου έγραψαν στη νεκρολογία ότι ήταν «σύμβολο της νέας εθνικής δημοσιογραφίας» και είχε μεταβάλλει τη ρωσική εφημερίδα σε «ισχυρή αυτοκρατορία».

Ο Πούτιν είχε επαινέσει το φιλοκυβερνητικό μέσο το 2020, με τη συμπλήρωση των 95 χρόνων έκδοσης της Pravda, γράφοντας πως η «θρυλική» εφημερίδα «έχει διανύσει μακρά δημιουργική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια και έχει γράψει λαμπρές αξέχαστες σελίδες στην ιστορία των ρωσικών ΜΜΕ».

#ΡΩΣΙΑ #ΝΕΚΡΟΣ #ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ #PRAVDA
Keywords
Τυχαία Θέματα