Ρωσία: Εκτοξεύθηκε στην τρίτη θέση θανάτων από κορονοϊό, πως άλλαξαν τα επίσημα νούμερα

Στην τρίτη θέση και δυστηχώς θανάτων, η Ρωσία με 186.000 θύματα, τρεις φορές περισσότερα από όσα είχαν ισχυριστεί οι ρώσοι, σύμφωνα με στατιστικές της Rosstat.

Τα θύματα φαίνεται να είναι 168.057, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου, τρεις φορές πάνω σε σύγκριση με τα τα προηγούμενα 55.265 που είχαν δηλωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει πως η χώρα του είχε κάνει «καλύτερη» δουλεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συγκριτικά με τις δυτικές χώρες, παρά τις δηλώσεις

ορισμένων ειδικών πως η κυβέρνηση «μείωνε» τον αντίκτυπο της πανδημίας. Αυτές οι δηλώσεις φαίνεται να μην ισχύουν καθώς έπειτα από τα αποτελέσματα της Rosstat στατιστικής υπηρεσίας ο αριθμός τον θυμάτων είναι τραγικά υψηλός.

Η Rosstat δεν έδωσε καμία ξεκάθαρη εξήγηση για τη διαφορά στα δεδομένα τους με τα προηγούμενα από τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας, αλλά τα δεύτερα συνήθως προέρχονται από θανάτους όπου ο κορονοϊός βρέθηκε μετά από νεκροψία.

Ειδικοί αναφέρουν πως και άλλοι παράγοντες όπως η συνήθεια των πολιτικών να κάνουν πιο θετικά τα νούμερα ίσως συνέβαλλε στο χαμηλό αριθμό θανάτων, σύμφωνα με το dailymail.co.uk.

Πλέον οι μόνες χώρες που ξεπερνούν τη Ρωσία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 330.000 θύματα και η Βραζιλία με 191.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα