Ριχάρδος: Παράταση για το βούλευμα αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή

Παρατείνεται η αγωνία των 8 προσωρινά κρατουμένων στην υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος χρυσού, με επικεφαλής τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας δεν έχει ακόμη εκφράσει με βούλευμά του το τι μέλλει γενέσθαι με την κράτησή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η δικογραφία χρεώθηκε χθες στον εισηγητή, ο οποίος θα τη μελετήσει, ενώ δεν αποκλείεται το Συμβούλιο να συνεδριάσει σήμερα ή το αργότερο την Πέμπτη.

Υπέρ της αποφυλάκισης η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας

με την πρότασή της τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης των κατηγορουμένων, συμφωνώντας με την ανακρίτρια, η οποία προ ημερών, όταν πήρε στα χέρια της τα έγγραφα της ΑΑΔΕ, έκρινε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι της προφυλάκισης των «8».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς διατυπώνουν διαφορετική νομική άποψη, υποστηρίζοντας ότι η λαθρεμπορία στοιχειοθετείται, επικαλούμενοι μάλιστα πρόσφατες αποφάσεις του Εφετείου Κομοτηνής.

Η νομική διάσταση που έχει προκύψει -και μέχρι αυτή να λυθεί- είναι προς όφελος των κατηγορουμένων, αφού η εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκισή τους για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως λένε δικαστικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα