Ρεζίλι διεθνώς η Ελλάδα λόγω Πολάκη - «Μύλος με δημοσιεύματα», Κάλυψη από Μαξίμου και παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Η υπόθεση της ηχογράφησης του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη έχει πάρει ήδη διεθνείς διαστάσεις αλλά και τον δρόμο της Δικαιοσύνης,με εκτενή ρεπορτάζ στις ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Αντιμέτωπος με κακούργημα φαίνεται πως θα βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αν αποκαλυφθεί ότι μαγνητοφώνησε παράνομα τον Γ. Στουρνάρα.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ

έριξε τις βολές του κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέδεσε τον θόρυβο για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank με τις αποκαλύψεις του για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ και άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. «Είμαι καθαρός δεν φοβάμαι», είπε ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ του δημόσιου χρέους, τα 85 προήλθαν από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, που θα ερευνήσει την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι «ο υπουργός αποτύπωσε με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία, που δεν διεξήχθη δημόσια, γνωστοποιώντας επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης».

Από την πλευρά του το Μαξίμου, φαίνεται πως παρέχει κάλυψη στον Πολάκη, καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού περιορίστηκαν σε ένα σχόλιο χθες το απόγευμα, ότι «σέβονται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμα και όταν ο διοικητής έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής».

Εκτενη ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο

Ως «γραφική φιγούρα» που απασχολεί συνεχώς τα ΜΜΕ, είτε παραβιάζοντας τους νόμους περί καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, είτε παραδεχόμενος ότι κρατούσε «διπλά βιβλία» όταν ήταν δήμαρχος, παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τον Παύλο Πολάκη.

Αναφερόμενο στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει οι ΝΥΤ, μετά τις αποκαλύψεις για το δάνειο του Παύλου Πολάκη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο «αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι μια γραφική φιγούρα που έχει φωτογραφηθεί να παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους καπνίζοντας σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους». Όπως επισημαίνουν οι NYT, ο κ. Πολάκης παραδέχτηκε ότι τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα για να του ζητήσει να διερευνήσει τα δάνεια που φέρονται να έλαβαν μέλη της αντιπολίτευσης.

«Ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορεί έναν αναπληρωτή υπουργό της αριστερής κυβέρνησης του Συρίζα ότι έκανε μία «ανήκουστη προσπάθεια» να επηρεάσει το έργο του, λίγη ώρα αφότου διέρρευσαν σε ελληνικό site αποσπάσματα από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους», αναφέρουν οι Financial Times σε σημερινό τους άρθρο.

«Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος ζητά από την κυβέρνηση να "μαζέψει" τον υπουργό της». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Reuters που αναφέρεται στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος αλλά και τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά το τηλεφώνημα του κ. Πολάκη στον κ. Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα