Ρεκόρ στα κρούσματα σήμερα: Πάνω από 3.500 νέες μολύνσεις, «αγγίζουν» τους 700 οι διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα κορονοϊού δεν λένε να «πέσουν» ενώ παράλληλα η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι δραματική. Ιδιώτες γιατροί αναμένεται να πέσουν στη μάχη μετά από εντολή για επίταξη που έδωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού. Τα κρούσματα σήμερα έφτασαν τα 3.586 ενώ οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί «άγγιξαν ταβάνι». Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα 23/3

Τα νέα

εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.586, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347(ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Αρκουμανέας: «Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» 

Σημειώνεται ότι, στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αλλά και στην επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση τόσο στη χώρας μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, προσερχόμενος στην συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Μαζί με τον κύριο Αρκουμανέα είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος και ο Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας ΕΟΔΥ Δρ. Στράτος Γεραγώτης.

«Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» υπογράμμισε ο κ. Αρκουμανέας και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για την συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν την δύσκολη μάχη ενάντια στον κορονοϊό».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, ενώ επεσήμανε ότι και σημερά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα ειναι ιδιαίτερα υψηλός.

«Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία» τόνισε από την πλευρά του ο Μακαριώτατος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεκόρ, Πάνω, 3 500, Θεό,rekor, pano, 3 500, theo