Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αυστρία, στο τραπέζι το ολικό lockdown

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία (ξεπέρασαν τα 15.000 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας), σκέψεις ακόμα και για ολικό lockdown σε κάποιες επαρχίες, ενώ δε λείπουν οι πιέσεις στην κυβέρνηση να είναι καθολικό (σε όλη τη χώρα).

Δύο στους τρεις Αυστριακούς (περίπου 66%) είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού (ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη), ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ήπειρο, με το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να

φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη αυξάνεται, ωθώντας τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε όλη τη χώρα.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό lockdown σε όλους τους πολίτες, ενώ η Αυστρία έχει προσπαθήσει να επιβάλει περιοριστικά μέτρα μόνο στους ανεμβολίστους. Πριν ένα χρόνο, είχε επιβληθεί εθνικό lockdown στη χώρα όταν η πανδημία είχε φτάσει στην κορύφωσή της (ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που είχε καταγραφεί ήταν 9.586).

Η Άνω Αυστρία είναι μία από τις δύο επαρχίες που πλήττεται περισσότερο, καθώς εκεί καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. Η επαρχία θεωρείται προπύργιο του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας που τάσσεται κατά των εμβολίων της covid-19, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό Σάλτσμπουργκ.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ δήλωσε ότι αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλει εθνικό lockdown, θα επιβάλει ο ίδιος στην επαρχία.

«Αν δεν επιβληθεί εθνικό lockdown αύριο, σίγουρα θα επιβληθεί lockdown αρκετών εβδομάδων στην Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ. Θα συντονιστούμε με τη γειτονική μας επαρχία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέλτσερ στο κοινοβούλιο της Άνω Αυστρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χάσλαουερ δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι η επαρχία του προετοιμάζεται για lockdown.

Οι εννέα κυβερνήτες της Αυστρίας θα συζητήσουν την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν καλέσει στη συνάντηση τον Αυστριακό καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ όπως και τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν.

Keywords
Τυχαία Θέματα