Ραγδαίες εξελίξεις με το νεκρό βρέφος: Ξεκινάει προκαταρκτική έρευνα για τον ιατροδικαστή

Την προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου. Νωρίτερα ο δικηγόρος του πατέρα του νεκρού βρέφους, προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια κατά του ιατροδικαστή

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος του ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11 μηνών βρέφους στου Ζωγράφου, ζήτησε ο  Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη.

Προσφυγή και του πατέρα κατά του ιατροδικαστή

Ο πατέρας σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ωστόσο ο δικηγόρος Αρουάν Μπάκρι, τόνισε ότι η προσφυγή θα γίνει από τον Σύνδεσμο των Σύρων στην Ελλάδα.

Το σκεπτικό της προσφυγής στη δικαιοσύνη από τον δικηγόρο

«Ξεκάθαρα θα το κάνω, ο πατέρας τους συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας».

«Δυστυχώς βιάστηκε ο ιατροδικαστής και έβγαλε πόρισμα τις πρώτες ώρες και επέμεινε πως αναμφίβολα υπήρχε σεξουαλική βία στο κοριτσάκι. Ευτυχώς επέμενε η Ελληνική Αστυνομία, να ψάξει εις βάθος την αλήθεια και κατάφερε να βγει η αλήθεια» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στον ANT1.

Πατέρας: «Ευχαριστώ που έψαξαν την αλήθεια»

Ο πατέρας του παιδιού ευχαρίστησε την αστυνομία και τον διευθυντή της υπηρεσίας «που έψαξαν την αλήθεια, έβγαλαν το πόρισμα και πλέον είμαι δίπλα στην οικογένειά μου». Νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο πατέρας επέμενε ότι οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως το παιδί είχε πρόβλημα από τη γέννησή του και παρουσίαζε επιληπτικές κρίσεις.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης επέμενε προκαλώντας σοκ με τις δηλώσεις του και την απόλυτη βεβαιότητα που είχε, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική και αστυνομική έρευνα. Μίλησε ευθαρσώς για σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους, εκδοχή που ανατράπηκε από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Η ανακοίνωση του Παίδων

Ανακοίνωση για τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από την Συρία, εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως υπογραμμίζεται σήμερα «διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος έφερε επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας καθώς και ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο διαμέρισμά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα