Ραφήνα: Εκτός φυλακής ο 48χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 13χρονης

Σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα είναι με απόφαση του ανακριτή ο 48χρονος.

Με διάταξη του 9ου τακτικού ανακριτή, εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο 48χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να απαγάγει ένα 13χρονο κορίτσι στη Ραφήνα, το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αντικαταστήθηκε η προσωρινή κράτηση σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι συνήγοροί του Βαγγ. Καντιάνης και Π. Πανταζής υποστηρίζουν

ότι για την αλλαγή της κρίσης του ανακριτή ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία της δικογραφίας που ακολούθησαν της προφυλάκισης και συγκεκριμένα, η έκθεση γύρω από το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής. Σε αυτήν κατά τους δικηγόρους προκύπτει ότι «το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε», «σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε», ενώ «αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας!».

Το βιντεοληπτικό υλικό

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας αρπαγής είχε αρνηθεί κατά την απολογία του ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα, ζητώντας με αίτημα του να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα. «Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. Ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας.

Είμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά» καταλήγουν οι δύο συνήγοροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραφήνα, Εκτός, 48χρονος, 13χρονης,rafina, ektos, 48chronos, 13chronis