«Πυρά» Λαβρόφ: «Κάποτε ήμασταν φίλοι με τους Έλληνες, είμαστε θύματα μια αμερικάνικης συνομωσίας»

«Πυρά» κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυστηρά λόγια είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ για την Κύπρο και την Ελλάδα,σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση τι θα έλεγε σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η Ρωσία

ενεργεί όπως άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και επιδιώκουν την κατοχή εδαφών και την αλλαγή συνόρων, μια πολιτική που χτυπά την Ελλάδα και την Κύπρο. Απάντησε:

«Δεν ξέρω από τι υποφέρουν περισσότερο η Ελλάδα και η Κύπρος. Ήμασταν πάντα πολύ στενοί φίλοι με τους Έλληνες και τους Κύπριους, ενώ αυτές οι μεταμορφώσεις που έλαβαν χώρα στις ηγεσίες αυτών των χωρών ήταν φυσικό να τις εντοπίσουμε και να τις καταγράψουμε».

Η Ρωσία ήταν θύμα της Δύσης, υποστήριξε, καθώς οι ΗΠΑ "συγκέντρωναν δυνάμεις" από τους "δορυφόρους τους" και τις χώρες του ΝΑΤΟ "ώστε να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο εναντίον μας".

Πώς γίνεται να μην το γνωρίζουν αυτό οι ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας; "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άνθρωποι που κατέχουν τις θέσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου χωρών της Ευρώπης, πολύ περισσότερο χωρών που έχουν μακροχρόνιες ιστορικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δεν γνωρίζουν τα γεγονότα ή δεν είναι σε θέση να τα αναλύσουν", δήλωσε στο CNA.

Ήταν μια σπόντα προς τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, οι οποίες ευθυγραμμίστηκαν με τη Δύση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων της ΕΕ, τις οποίες και εφάρμοσαν.

Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εφαρμοστής της πολιτικής της μετα-αλήθειας και σε αυτό το πεδίο δραστηριοποιείται ο Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι ο επιτιθέμενος, ο οποίος έχει αποστολή να αφανίσει την Ουκρανία, είναι στην πραγματικότητα το θύμα μιας αμερικανικής συνωμοσίας.

Και τον τρομάζει το γεγονός ότι χώρες που βρίσκονται υπό την επιρροή, αν όχι τον έλεγχο της Μόσχας, όπως η Κύπρος και, σε μικρότερο βαθμό, η Ελλάδα, δεν συμμερίζονται αυτή τη διαστρεβλωμένη εκδοχή της πραγματικότητας. Για τον Λαβρόφ, η αφοσίωση στη Μόσχα (που κατ' ευφημισμόν αναφέρεται ως μακροχρόνιες ιστορικές σχέσεις), για την έλλειψη της οποίας κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει τη Δημοκρατία, υπαγορεύει ότι η εκδοχή της για τα γεγονότα πρέπει να γίνεται αδιαμφισβήτητα αποδεκτή και ότι πρέπει να αγνοούμε τις αποφάσεις των εταίρων μας στην ΕΕ.

{https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1617462227161812992?}

#ΣΕΡΓΚΕΙ_ΛΑΒΡΟΦ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΗΠΑ #ΝΑΤΟ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρά Λαβρόφ, Κάποτε, Έλληνες,pyra lavrof, kapote, ellines