«Πυρά» Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που μπλέκεις τη Ρωσία, πόσα χρόνια τους γνωρίζεις;»

«Πυρά» κατά των διεθνών μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προσπάθησαν πρόσφατα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με άρθρα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της Τουρκίας στις 14 Μαΐου.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu, επέκρινε την Παρασκευή τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που προσπάθησαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με άρθρα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές

της Τουρκίας στις 14 Μαΐου.

«Τι γράφουν όλα τα περιοδικά στα εξώφυλλά τους; 'Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει.' Αυτά που δημοσιεύονται στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία το λένε. Τι σας νοιάζει εσάς;»

«Πώς βάζετε αυτές τις λέξεις στα εξώφυλλα αυτών των περιοδικών; Δεν φταίτε εσείς, η Δύση!», δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

Τα σχόλιά του έγιναν μετά τη στοχοποίηση του Τούρκου προέδρου από το βρετανικό περιοδικό The Economist με εξώφυλλο που έγραφε «Σώστε τη δημοκρατία», «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει» και «Ψηφίστε!».

Τα γαλλικά περιοδικά Le Point και L'Express παρουσίασαν επίσης εξώφυλλα κατά του Ερντογάν.

Ισχυρισμοί για ανάμειξη της Ρωσίας στις επικείμενες τουρκικές εκλογές

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Κιλιτσντάρογλου για ανάμειξη της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές, ο Ερντογάν δήλωσε ότι άρχισε να χλευάζει τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι η Ρωσία χειραγωγεί τις εκλογές στην Τουρκία. Ντροπή σας!»

«Αν έλεγα 'η Αμερική χειραγωγεί τις εκλογές στην Τουρκία, η Γερμανία χειραγωγεί, η Γαλλία χειραγωγεί, η Αγγλία χειραγωγεί', τι θα έλεγες εσύ;»

Ο πρόεδρος είπε ότι είναι σε επαφή με αυτές τις χώρες εδώ και 20 χρόνια και ρώτησε τον Κιλιτσντάρογλου:

«Πόσες φορές έχετε συναντηθεί μαζί τους; Πώς τους γνωρίζετε;»

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την Πέμπτη τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από περιεχόμενο βίντεο που φέρεται να δυσφημεί τους υποψηφίους για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το βαθύ ψεύτικο περιεχόμενο και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα.

«Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την Παρασκευή τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για οποιαδήποτε ανάμειξη της Ρωσίας στις τουρκικές εκλογές και ότι όσοι διαδίδουν τέτοιες φήμες είναι ψεύτες.

«Η Ρωσία εκτιμά τους δεσμούς με την Τουρκική Δημοκρατία, διότι παίρνει μια πολύ υπεύθυνη, κυρίαρχη και στοχαστική θέση».

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΚΕΜΑΛ_ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρά Ερντογάν, Κιλιτσντάρογλου, Ρωσία,pyra erntogan, kilitsntaroglou, rosia