Πυρ Παπαδημούλη κατά Μητσοτάκη: «Η αποτυχία της κυβέρνησής σας δεν μπορεί να κρυφτεί με συκοφαντίες»
Οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς.
Απευθυνόμενος τόσο προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και προς τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο επίσης κατηγόρησε ότι ξεκίνησε την ομιλία του με προσωπικές επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «στη δημοκρατία οι πολίτες αποφασίζουν, χθες ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, σήμερα είναι ο Μητσοτάκης αύριο αν το θελήσει ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι πάλι ο Τσίπρας». Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «η αλήθεια λέει ότι το κόμμα της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας γιατί την άφησε το 2009 με έλλειμμα 15,4%, τεράστιο χρέος και πελατειακό κράτος και διαφθορά και ολιγάρχες και κολλητιλίκια, την έβαλε στα μνημόνια». Προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην οποία ήταν κορυφαίος υπουργός ο κ. Μητσοτάκης, τίναξε την μπάνκα στον αέρα: ανεργία 27%, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, τεράστια οπισθοδρόμηση». Τόνισε πως «αντί για σύγκλιση -που ήταν η προσδοκία των Ελλήνων όταν μπήκαμε στην ΕΕ 40 χρόνια πριν με βάση αυτά που υποσχέθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου- έχουμε απόκλιση και γι' αυτά θα πρέπει να μας μιλήσετε κ. Μητσοτάκη».
«Ο μεγαλύτερος πληθωρισμός στην Ευρώπη»Ειδικότερα ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη, 12%, 40% πάνω από τον μ.ο. της Ευρωζώνης, τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ» και πως σύμφωνα με τη Eurostat με όρους αγοραστικής δύναμης των πολιτών είναι 26η στους 27 «και έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι' αυτό, γιατί πέρα απ τον εισαγόμενο πληθωρισμό έχουμε πάρτι αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας». Προσέθεσε ότι η Ελλάδα «παραμένει πρώτη σε δημόσιο χρέος και κατρακύλησε τα χρόνια της διακυβέρνηση σας 27η στους 27 στην Ελευθερία του Τύπου και στο παγκόσμιο index 43 θέσεις σε τρία χρόνια, στη θέση 108». «Επιμένετε κ. Μητσοτάκη ότι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι μια αναξιόπιστη ΜΚΟ;», ρώτησε τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι «εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο την θεωρούμε πάρα πολύ αξιόπιστη, είναι θεσμικός συνεργάτης μας, όπως είναι και της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης», προαναγγέλλοντας ότι «σε λίγες ώρες μαζί με την κ. Μέτσολα την πρόεδρο του Κοινοβουλίου θα συναντηθούμε με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που εσείς συκοφαντείτε, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας».
Η ανεργία των νέωνΕπιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πει «γιατί η Ελλάδα παραμένει πρώτη στους 27 στην ανεργία των νέων και 27η στους 27 στην ισότητα των φύλων, γιατί στα τρία χρόνια διακυβέρνησής σας έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την πανδημία ανά εκατομμύριο κατοίκων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη». Ακόμη ανέφερε πως όσα είπαν στον πρωθυπουργό ο κ. Σασμάν εκ μέρους της ομάδας Renew και η κυρία Στρικ εκ μέρους των Πρασίνων για την ανάγκη, όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, να ελεγχθούν παράνομες επαναπροωθήσεις, «τα λέει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Επιτροπή Δημόσιων Ελευθεριών, τα λέει και η Επίτροπος κυρία Γιόχανσον και πρέπει να ελεγχθούν γιατί δεν κάνουν καλό στην πατρίδα μας αυτά τα πράγματα». «Όπως και η υποχώρηση του κράτους δικαίου», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Παπαδημούλης και προσέθεσε: «Κι επειδή μαθαίνω ότι η κυρία Βεστάγκερ σας ζήτησε εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, καθώς η αργή απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί και εμπόδιο για τις επενδύσεις και την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, θα ήθελα κ. Μητσοτάκη και κάτι ακόμα από εσάς στη δευτερολογία σας: Τον Ιανουάριο στη Βουλή χαρακτηρίσατε κορυφαίους δημοσιογράφους ερευνητές "υπόκοσμο" και "συμμορία". Το ανώτατο ελληνικό δικαστικό συμβούλιο -δικαστές που επελέγησαν από ηγεσία της Δικαιοσύνης που εσείς διορίσατε- ομόφωνα και πανηγυρικά απάλλαξε από κάθε κατηγορία αυτούς τους δημοσιογράφους. Σκοπεύετε για τους βαρείς χαρακτηρισμούς "υπόκοσμος" και "συμμορία" να ζητήστε έστω μια συγγνώμη;».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «η Πορτογαλία θα φτιάξει με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης δεκάδες χιλιάδες κλίνες και διαμερίσματα για νεαρά ζευγάρια, σπουδαστές και φοιτητές», ρωτώντας τον πρωθυπουργό πόσα θα φτιάξει εκείνος με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
#ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ_ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Τζένη Χειλουδάκη αναζητά επειγόντως εργασία: «Μπορώ να πλένω πιάτα, να φροντίζω ηλικιωμένους, να κάνω μπέιμπι σίτινγκ»
- Θέμης Αδαμαντίδης: «Δεν του επιτρέπω να ξαναπεί δικό μου τραγούδι», λέει γνωστή μουσικοσυνθέτρια
- Αυτή είναι η οικιακή βοηθός που υπνώτιζε και έκλεβε ηλικιωμένους σε Αθήνα, Πειραιά και βόρεια προάστια
- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ισχυροί βοριάδες, μπόρες και τοπικές καταιγίδες
- Μπαράζ πυρκαγιών τις τελευταίες ώρες - Στο Πόρτο Γερμενό το μεγάλο μέτωπο- Μάχη με τις φλόγες σε Άγιο Ιωάννη Κορίνθου
- Έρχεται «Το τελευταίο πέταγμα» στον ΑΝΤ1
- Τσίπρας για Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή: Μόνο ηγέτες τύπου Όρμπαν θα απαντούσαν με αυτόν τον τρόπο
- Πέτρος Φιλιππίδης: Νέα καταγγελία – «Κατέβαζε το εσώρουχό του στο διάδρομο και κοιτούσε»
- Τα 2+1 ανατριχιαστικά μυστικά που διαθέτει κάθε κρουαζιερόπλοιο – Πρώην εργαζόμενη αποκαλύπτει
- Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (6/7) στην Αττική - Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Rapid test... σε όλη τη χώρα, πού μπορείτε να κάνετε αύριο Τετάρτη 6/7
- Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, πόσα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ
- Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στις 18:00
- Η Ρωσία κατήγγειλε ότι τα όπλα που πάνε στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά
- Χάρτης διασποράς: Εφιάλτης στην Αττική με περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορονοϊού
- Αρχίζουν οι προκριματικοί στο Champions League και το Conference League
- Στο σκαμνί ο Νικ Κύργιος, κατηγορείται για επίθεση κατά πρώην συντρόφου του
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονος για κατάχρηση ανηλίκου
- Εισαγγελική παρέμβαση για ακύρωση μεταμόσχευσης στο Ιπποκράτειο λόγω... έλλειψης αναισθησιολόγου
- Συγκλονίζει μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού», «η κόρη μου έφυγε 32 κιλά και άφησε πίσω της 2 παιδία» (βίντεο)

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Πυρ Παπαδημούλη κατά Μητσοτάκη: «Η αποτυχία της κυβέρνησής σας δεν μπορεί να κρυφτεί με συκοφαντίες»
- Αυτή είναι η οικιακή βοηθός που νάρκωνε και έκλεβε ηλικιωμένους (εικόνες)
- Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στις 18:00
- Η Ρωσία κατήγγειλε ότι τα όπλα που πάνε στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά
- Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, πόσα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ
- «Συναγερμός» στην πυροσβεστική, φωτιά στην Κόρινθο μεταξύ Αγίου Ιωάννη και Σοφικού
- Αρχίζουν οι προκριματικοί στο Champions League και το Conference League
- Χάρτης διασποράς: Εφιάλτης στην Αττική με περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορονοϊού
- Rapid test... σε όλη τη χώρα, πού μπορείτε να κάνετε αύριο Τετάρτη 6/7
- Συγκλονίζει μητέρα θύματος του «ψευτογιατρού», «η κόρη μου έφυγε 32 κιλά και άφησε πίσω της 2 παιδία» (βίντεο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τσούνης: Η Ελλάδα είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Προσφέρει παραδείγματα ηγεσίας στην ευρύτερη περιοχή
- Αυτοκτονία στο Μακροχώρι: Δεν μιλούσε για το δυστύχημα στα Τέμπη, λέει ο πατέρας του 35χρονου
- Καραμανδάνειο: Νοσηλεύονται περισσότερα παιδιά με covid απ΄ό,τι τον χειμώνα
- Ξεκινά την Δευτέρα 11/7 ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην Αχαΐα
- Στο αυτόφωρο η μητέρα της 15χρονης με τις 40 γάτες
- Τσούνης: Η Ελλάδα προσφέρει παραδείγματα ηγεσίας στην ευρύτερη περιοχή
- Θέμης Αδαμαντίδης: Τέλος το «και να ‘μουνα» - Η Σίσσυ Τζινιόλη του απαγορεύει να λέει τραγούδια της
- Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαλάσια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- ΠΟΕΔΗΝ: «60 παιδιά με κορονοϊό στα νοσοκομεία – Είναι περισσότερα από τον χειμώνα»