Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση καταγράφεται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και στις μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά το διήμερο ράλι που προηγήθηκε ενώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραφε πριν λίγο πτώση 0,55%.

Αναλυτικά, πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς ο αριθμός των θανάτων λόγω του κορονοϊού αυξήθηκε και πάλι στην Ισπανία, ενώ η Γαλλία

έγινε η τέταρτη χώρα στην οποία ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 10.000.

Η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερ μάρκετ Tesco σημείωσε βουτιά 7% αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει πλήγμα έως 925 εκατ. λίρες (1,1 δισεκ. δολάρια) από το κόστος που σχετίζεται με τον κορονοϊό. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9% στις 10:03 ώρα Ελλάδας, ύστερα από ένα ισχυρό ξεκίνημα αυτή την εβδομάδα εν μέσω ελπίδων για σταθεροποίηση στον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων στις πλέον πληγείσες περιοχές της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης αναφοράς έχει ενισχυθεί κατά περίπου 20% αφού υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ ετών στις 16 Μαρτίου, χάρη στα επιθετικά μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν σε όλο τον κόσμο, αλλά παραμένει σε επίπεδα κατά 25% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό επίπεδο με το κλίμα να καθορίζεται από την εξέλιξη της πανδημίας. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,2% καθώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ξεπέρασε τους 6.100, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,8% αφού έκανε ράλι σημειώνοντας άνοδο άνω του 8% τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μετά από δύο ημέρες ισχυρής ανόδου και συνολικών κερδών (+12,39%). Η εγχώρια αγορά ακολουθεί την πτωτική κίνηση των ευρωαγορών στον απόηχο της αποτυχίας του Eurogroup να συμφωνήσει σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η εξέλιξη αυτή επισκιάζει τη σημαντική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 604,41 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,55%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,25 εκατ. ευρώ.

Δείκτες


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,68%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines(+2,92%), της Σαράντης (+0,27%) και της Eurobank(+0,18%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-3,29%), της ΑΔΜΗΕ(-2,37%), της Viohalco(-2,22%) και των ΕΛΠΕ (-2,17%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δέικτης των Πρώτων Υλών (+1,31%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,89%) και του Πετρελαίου(-1,95%).

Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 40 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κλουκίνας- Λάππας+7,55% και Τζιρακιάν+6,40%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: 'Αβαξ-5,92% και Attica Bank-4,44%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτώση, Χρηματιστήριο Αθηνών,ptosi, chrimatistirio athinon