Πτώση Antonov στην Καβάλα: Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00 από την Πυροσβεστική

Δεκατέσσερα άτομα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής και Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ βρίσκονται στην Καβάλα όπου κατέπεσε το Antonov που μετέφερε πολεμικό υλικό. Έκτακτη ενημέρωση στις 18:00.

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα θα πραγματοποιήσει στις 18:00 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού

Σώματος.

Τα συντρίμμια του Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα τα ξημερώματα της Κυριακής, ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, εξετάζουν 14 μέλη του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, που έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Το κλιμάκιο θα ελέγξει την άγνωση ουσία η οποία έχει διασπαρεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και αναμένεται εντός της ημέρας να αποφανθεί για την επικινδυνότητά της. Το πόρισμα της συγκεκριμένης ομάδας αναμένει με αγωνία και η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης, ώστε να πάρει έπειτα τις σχετικές αποφάσεις.

Τι περείχε το Antonov σύμφωνα με τους Σέρβους

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir - εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62, εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Για την πλήρη λήξη συναγερμού αναμένεται το πόρισμα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που μεταβαίνει στο σημείο.

Περιφερειάρχης: Πρώτο το πόρισμα, μετά οι αποφάσεις

Μιλώντας στο Star και ερωτώμενος αν υπάρχει ενδεχόμενο η περιοχή να εκκενωθεί, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανέφερε: «Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς πριν να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Μόλις υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα τότε θα βγουν οι ανάλογες ανακοινώσεις.

Είμαστε ως περιφέρεια σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές και σε απόλυτη ετοιμότητα με όλες τις υπηρεσίες μας. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών στο σημείο που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Επειδή πρέπει να ανοίξει ένας διάδρομος για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του ελέγχου όσο και η ΕΜΑΚ για την περισυλλογή των νεκρών πρέπει να ανοίξει ένας διάδρομος ασφάλειας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχει πολεμικό υλικό, μπορεί να μην έχουν γίνει όλες οι εκρήξεις».

#ΚΑΒΑΛΑ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ #ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα