Πτωχεύει η ρωσική Google: Το Κρεμλίνο δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό της

Η ρωσική θυγατρική της Google κίνησε διαδικασία πτώχευσης λόγω της αδυναμίας του να πληρώσει πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας διατήρησης περιεχομένου που η Μόσχα θεωρεί παράνομο, ανέφεραν ΜΜΕ την Τετάρτη.

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο 7,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (113,5 εκατ. δολαρίων) στην Google

τον Δεκέμβριο του 2021 για τη μη απομάκρυνση περιεχομένου που απαγορεύεται στη Ρωσία. Η Google, η οποία προσπάθησε αλλά απέτυχε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, έχασε την προθεσμία της 19ης Μαρτίου για την καταβολή του προστίμου και τώρα οδηγείται σε πτώχευση.

Όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η Google προτίθεται να κηρύξει αφερεγγυότητα στο επίσημο μητρώο της Ρωσίας «επειδή από τις 22 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει αδυναμία εκπλήρωσης των χρηματικών της υποχρεώσεων».

Για την ώρα δεν έχει γίνει σαφές τι θα σήμαινε η κίνηση αυτή για την πρόσβαση των Ρώσων στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της Google ή σε άλλες υπηρεσίες της, όπως το YouTube.

Η Google δέχεται για μήνες πιέσεις από το Κρεμλίνο, ωστόσο η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού της αποτελεί καίριο πλήγμα για την εταιρεία, καθώς δεν θα διαθέτει τη δυνατότητα να καλύπτει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε τρίτους και σε προμηθευτές, αλλά και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της.

#ΡΩΣΙΑ #GOOGLE #ΠΤΩΧΕΥΣΗ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα