Ψήφος αποδήμων: Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια και σκληραίνουν τη στάση τους

Στην κορυφή της ατζέντας του βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των αποδήμων καθώς πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως επιχειρείται αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πει το «ναι» και να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενος πρωτίστως στον θεσμικό του ρόλο. Στην Κουμουνδούρου ωστόσο βάζουν μπροστά το πόρισμα της Επιτροπής

Σοφών που είχε δημιουργηθεί αλλά και την πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η ΝΔ προσπαθεί να αλλοιώσει το εκλογικό αποτελεσμα ενώ διατρανώνουν πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στο να προσμετράται η ψήφος τους στο αποτέλεσμα. Μάλιστα κάνουν λόγο για επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια τονίζοντας πως θέλουν την ομογένια όχι πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό αλλά δέσμια κομματικών συμφερόντων.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου βλέπουν ως επικοινωνιακό σόου τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για σκληρή μάχη προϊδεάζοντας την στάση που θα κρατήσει λέγοντας: «Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα άλλοθι στον πολιτικό και θεσμικό τυχοδιωκτισμό του κ. Μητσοτάκη, που θα φέρει ακέραια την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγεί τη συζήτηση γύρω από το ώριμο αίτημα της ψήφου των ομογενών, ώστε αυτοί να εκλέγουν εκπροσώπους στην ελληνική Βουλή, χωρίς να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα