Ψευτογιατρός: Παραπομπή για 12 θανάτους και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ζητά η εισαγγελέας

Την παραπομπή του «dr. Kontos», όπως συστηνόταν ο ψευτογιατρός, για 12 θανάτους ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ζητά η εισαγγελέας.

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει ο «ψευτογιατρός» αν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη με την οποία του καταλογίζει δώδεκα περιπτώσεις θανάτων βαριά νοσούντων αλλά και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζητά ακόμα μαζί με τον 47χρονο να παραπεμφθούν 16 κατηγορούμενοι που φέρεται να υπήρξαν συνεργοί του. Μεταξύ αυτών και ένας πρώην υπουργός. Αντίθετα

ζητά να μην απαγγελθεί κατηγορία στη σύζυγο του.

Η Εισαγγελέας ζητά να δικαστεί ο εμφανιζόμενος ως διαπρεπής ογκολόγος για :

Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση Οπλοκατοχή Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων «Ήμουν εμπειρικός βοτανολόγος»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, ενώ δέχθηκε μονάχα την κατηγορία πως εξαπατούσε, δηλώνοντας πως ο ίδιος ήταν «εμπερικός βοτανολόγος». Αρνείται κάθε ευθύνη για τους θανάτους των καρκινοπαθών και δηλώνει πως δεν έπαιρνε χρήματα εκτός από το κόστος των βοτάνων που τους χορηγούσε.

Μεταξύ των 16 κατηγορούμενων ως συνεργών του που η εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο βρίσκονται γιατροί, μέλη ΔΣ ιδιωτικής κλινικής, ένας έμπορος βοτάνων, μια μοναχή αλλά και ένας πρώην υπουργός.

Επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας μάλιστα θεωρεί τον κατηγορούμενο επικίνδυνο για την τέλεση και νέων αδικημάτων αν αφεθεί ελεύθερος και ως εκ τούτου ζητά την παράταση της προσωρινής του κράτησης για ακόμα ένα εξάμηνο.

Τον τελικό λόγο για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα που θα εκδόσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψευτογιατρός, Παραπομπή,pseftogiatros, parapobi