Ψευτογιατρός: Παραπέμπεται σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες

Με βούλευμά του, το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του «ψευτογιατρού» που συστηνόταν ως Dr.Kontos σε καρκινοπαθείς, για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα θα καθίσουν στο εδώλιο στο πλευρό του «Dr Kontos», όπως συστηνόταν στα θύματά του, ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού».

Τα αδικήματα που θα αντιμετωπίσει ο 47χρονος είναι:

η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη
και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή, η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Επιπλέον, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα είναι ανάμεσα στα 16 πρόσωπα που θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Ο 47χρονος έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς, ενώ δεν παραπέμπεται σε δίκη η σύζυγος του ψευτογιατρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψευτογιατρός, Παραπέμπεται,pseftogiatros, parapebetai