Ψαλτοπούλου: «Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει και πάλι το άγνωστο μπροστά μας»

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει και πάλι το άγνωστο μπροστά μας», τόνισε, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, σε μια ανησυχητική παραδοχή για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.

Την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες ότι σήμερα θα δούμε και πάλι νέο ρεκόρ κρουσμάτων, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε για την πορεία της πανδημίας

στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

Για τη νοσηρότητα της «Όμικρον»

Υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα στοιχεία αναφορικά με την σοβαρότητα της νόσου για όποιον μολυνθεί με αυτό το στέλεχος, είπε η γιατρός, ωστόσο, εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι ανοσοκατεσταλμένοι, τα άτομα τρίτης ηλικίας και οι ανεμβολίαστοι, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν δεδομένα για τις εγκύους και τα μικρά παιδιά.

Για τα συμπτώματα

Σε ό, τι αφορά τα συμπτώματα, αυτά είναι διαφορετικά για τον καθένα, καθώς εξαρτώνται από τον κάθε οργανισμό, από το εάν υπάρχουν συννοσηρότητες και από την ηλικία.

Μέσα στον Ιανουάριο, εκτιμά η κ. Ψαλτοπούλου, η παραλλαγή Όμικρον θα έχει επικρατήσει σε ποσοστό 95% στον πληθυσμό, καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=rcTfPKGN2Y4&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψαλτοπούλου, Όμικρον,psaltopoulou, omikron