Προβλήματα από την «άγρια» καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισε ποτάμι, πλημμύρισαν σπίτια

Η Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει 25 απαντλήσεις υδάτων, δύο κοπές δέντρων και τρεις μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, ενώ υπερχείλισε ξανά το ρέμα Ξηροποτάμου.

Σωρεία προβλημάτων έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από τη σφοδρή νεροποντή που «χτύπησε» την πόλη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η έντονη καταιγίδα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ παρατηρούνται και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά.

Χαρακτηριστικά,

στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε ξεροπόταμος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα θωρακίσει αυτόν τον ξεροπόταμο, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη, τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Πυροσβεστική: Πάνω από 400 κλήσεις το πρωί του Σαββάτου

Την ίδια ώρα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν φτάσει τις 450. Ήταν αναμενόμενη η αύξηση τους αφού οι επαγγελματίες άνοιξαν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει άντληση λόγω χαμηλής στάθμης.

Μάλιστα, πυροσβεστικά οχήματα έχουν μεταφέρει 25 νεφροπαθείς σε προγραμματισμένα ραντεβού για αιμοκάθαρση, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 40 κλήσεις από νεφροπαθείς.

Κλειστό το τούνελ της Μακρυγιάννη

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes το τούνελ της Μακρυγιάννη στον Εύοσμο είναι κλειστό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω συσσώρευσης όμβριων υδάτων, ενώ στο σημείο βρίσκονται δύο σταθμοί της Τροχαίας και προχωρούν σε εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προβλήματα, Θεσσαλονίκη, Ξεχείλισε,provlimata, thessaloniki, xecheilise