Πρωτοβάθμια: Το σχολείο είναι υπεύθυνο για τους ανεμιστήρες που έπεσαν στα κεφάλια των μαθητών

Πανικός δημιουργήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, χθες, όταν ένας ανεμιστήρας ξεκόλλησε από την οροφή και έπεσε πάνω σε μαθητές τραυματίζοντάς τους. Μάλιστα ένα κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη κάκωση αυχένα.

Η θέση του δήμου

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μετέβησαν άμεσα στο σχολικό κτίριο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ

ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. «Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν, άμεσα έσπευσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε να διενεργήσουν αυτοψία στο χώρο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Καθηγητών και με την απαιτούμενη προσοχή αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», τόνισε ο κ.Μπαρμπουνάκης, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, με αστάρωμα και βάψιμο στο μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, οι οποίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για το ίδιο θέμα η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε άρνηση ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για ανάγκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. «Οι ανεμιστήρες υπάρχουν σε πολλά σχολεία για να καλύπτονται οι ανάγκες στις αίθουσες. Την αρχική απόφαση για την τοποθέτηση τη λαμβάνει η διεύθυνση του σχολείου και η συντήρηση γίνεται από τους ίδιους. Η πάγια θέση του δήμου για την τοποθέτηση τέτοιων είναι αρνητική και σε σπάνιες περιπτώσεις καλύπτονται έξοδα εγκατάστασης», είπε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά γλίτωσαν από θαύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα