Πρωθυπουργός Ουκρανίας: Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κινούνται σαν τρομοκράτες

Ότι κινούνται σαν τρομοκράτες σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά κατηγόρησε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντενίς Σμιχάλ.

Μιλώντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντενίς Σμιχάλ ανέφερε ότι οι Ρώσοι εισβολείς κινούνται σαν τρομοκράτες στο ουκρανικό έδαφος, σκοτώνοντας παιδιά και αμάχους.

Ακόμα κατηγόρησε τη Ρωσία πως υποχρεώνει πολίτες της Κριμαίας «να υπηρετήσουν σε στρατεύματα εχθρικής χώρας» ενώ όπως τόνισε «καλύπτονται από τη συνθήκη

της Γενεύης».

Τα όσα ανέφερε ο Ντένις Σμιχάλ στο Συμβούλιο της Ευρώπης:

Οι φωνές μας δεν ακουγόντουσαν. Βλέπουμε σήμερα που κατέληξε σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είχε γίνει μια συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης που προσπαθούσε να καταδείξει πόσο προβληματικό ήταν το καθεστώς του Πούτιν. Είχε επιλεγεί ξανά ο δρόμος της ειρήνευσης.

Δεν κλείσαμε ποτέ τα αυτιά μας, χιλιάδες νεκροί σήμερα και 90 παιδιά, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί χωρίς τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό, έτσι καταλαβαίνει η Ρωσία τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Έτσι κατανοεί το δικαίωμα των ανθρώπων στο να ζουν. Το δικαίωμα στη ζωή είναι από τα πλέον θεμελιώδη δικαιώματα. Κάθε λεπτό αμφισβητείται αυτό στην Οκυρανία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας κινούνται σαν τρομοκράτες, σκοτώνοντας παιδιά και αμάχους. Εδώ και 18 μέρες το βιώνουμε καθημερινά στην Ουκρανία. Επί 8 χρόνια ζήσαμε την κατάληξη μέρους εδαφών της Ουκρανίας και σήμερα ακόμα βλέπουμε πως χρησιμοποιεί την Κριμαία η Ρωσία. Υποχρεώνοντας ανθρώπους να υπηρετήσουν σε στρατεύματα εχθρικής χώρας, ενώ καλύπτονται από τη συνθήκη της Γενεύης.

Στην Πολτάβα υπήρχαν και εκεί Ρωσόφωνοι οι οποίοι βομβαρδίστηκαν επίσης. Στην ίδια τη Ρωσία η καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων της ελευθερίας του Τύπου και του συνέρχεσθαι είναι δεδομένες. Στη Ρωσία λένε ότι κάνουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση και όχι πόλεμο. Έχουμε επιβεβαιωμένη πληροφορία για μεγάλο πλήθος Ρώσων στρατιωτών και για τις πολύ μεγάλες απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων.

Παρόλα αυτά, όλα αυτά τα αρνείται το ρωσικό καθεστώς. Απίστευτη η ρωσική προπαγάνδα που παριστάνει ότι τίποτα δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Πούιιν ξεκίνησε στην καρδιά της Ευρώπης ένα πόλεμο που μπορεί να εξελιχθεί σε Γ' ΠΠ. Η ρωσική αντιπροσωπεία δεν συμμετέχει πια στο συμβούλιό σας. Δεν θέλουν να ακούσουν για τα εγκλήματά τους στην Ουκρανία εδώ και 8 χρόνια.

Όσοι υποστηρίζουν αυτή την επέμβαση δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον οργανισμό σας (το Συμβούλιο της Ευρώπης). Γι αυτό ζητάμε να κλείσουν οι ουρανοί της Ουκρανίας για τα αεροσκάφη της Ρωσίας για να διασφαλιστεί η επιβίωση χιλιάδων αμάχων. Ευχαριστώ τις γειτονικές χώρες για τη βοήθειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωθυπουργός Ουκρανίας, Ένοπλες Δυνάμεις,prothypourgos oukranias, enoples dynameis