Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ

Προσωπική επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα σχόλια του προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Χαρακτήρισε άθλια και χυδαία την επίθεση του Π. Πολάκη και προανήγγειλε πως η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αμέσως μετά το Πάσχα θα καταθέσουμε

πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη κι ελάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να τον υπερασπιστείτε. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κύριε Τσίπρα; Θα το έχετε στην Βουλή και πάρτε τον κ. Πολάκη αγκαλιά γιατί είστε ίδιοι» τονισε.

«Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν έχει ανάγκη από εμάς όμως η κοινωνία έχει ανάγκη από τον Σ. Κυμπουρόπουλο» συμπλήρωσε. Τέλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «έκτρωμα» που δίνει την χαριστική βολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργεί πανεπιστημιακά τμήματα με πελατειακά κριτήρια.

Με βάση το άρθρο 84 του Κανονισμού της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογράφεται από το 50 βουλευτές και να περιλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα, για τα οποία οι βουλευτές αίρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση εν συνόλω ή από κάποιο μέλος της.

Οι βουλευτές καταθέτουν την πρόταση μομφής προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συνεδρίασης του Σώματος και στην συνέχεια η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδέκατη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με ονομαστική ψηφοφορία.Σύμφωνα, πάντα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης μομφής ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Διαβάστε επίσης:

Νέο παραλήρημα Πολάκη: Επίθεση και στον Κυμπαρόπουλο επειδή διορίστηκε ως ...ΑΜΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα