Πρόταση μομφής κατά Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ - Μητσοτάκης: «Είστε κι εσείς σαν και αυτόν; Ο Πολακισμός είναι φασισμός» (vid)

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγω για χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη και για απάνθρωπη στάση του απέναντι σε έναν νέο συνάδελφο του με αναπηρία που δεν έχει προηγούμενο. «Αντί να ζητήσει συγνώμη καταφεύγει σε ύβρεις» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι έχει προσωπική ευθύνη και ο πρωθυπουργός που κάλυψε τον κ. Πολάκη.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ένας τέτοιος υπουργός θα είχε πάει σπίτι του, όμως εδώ, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό» είπε. Μάλιστα, χαρακτηρίσε τον Σφακιανό Παύλο Πολάκη ως «πολιτικό τραμπούκο» λέγοντας πως η κρητική λεβεντιά δεν έχει σχέση με τον Π. Πολάκη.

«Είναι υποχρέωση μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αλλά απέναντι στην δημοκρατία» συμπλήρωσε λέγοντας πως ο Π. Πολάκης είναι ανάξιος υπουργός που εκπροσωπεί τον κυνισμό και την χυδαιότητα στην πολιτική ζωή. Επίσης ταύτισε τον φασισμό με τον Π. Πολάκη λέγοντας «ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία».

«Ο Πολακισμός είναι φασισμός» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε «Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

Παράλληλα κάλεσε κάθε βουλευτή ξεχωριστά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων λέγοντας «Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε; Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη; Κάθε άνθρωπος και κάθε πολιτικός γράφει τη δική του ιστορία. Μην το ξεχνάτε. Ο καθένας μας πορεύεται στη ζωή και με τα δικά του μεγάλα ναι και τα δικά του μεγάλα όχι».

Τέλος καταφέρθηκε και κατά του Θανάση Θεοχαρόπουλου που ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού λέγοντας πως η κυβέρνηση που στηρίζεται στους ενοικιαζόμενους βουελυτές τώρα καταφεύγει και στην χρονομίσθωση υπουργών.

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγω για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της ΝΔ απέναντι στην βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που επιδιώκει η κυβέρνηση. «Ενώ ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει επανελλημένα την συζήτηση για αυτά τα θέματα η ΝΔ επιλέγει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Υγείας. Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ δείχνει ότι θέλει να αποφύγει την συζήτηση για την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτικών», τόνισε και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα...» είπε από το βήμα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live την ομιλία του προέδρου της αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Παύλου Πολάκη στη Βουλή:

Keywords
Τυχαία Θέματα