Πρώτα σε ποσοστό αφίξεων τουριστών συνεχίζουν να είναι τα νησιά του Ιονίου

Πρώτα σε ποσοστό αφίξεων τουριστών παραμένουν τα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, τα νησιά του Ιονίου είναι πρώτα, με ποσοστό αυξημένο κατά 9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, «αυτό μεταφράζεται σε 218.000 επί πλέον επιβάτες, από πέρυσι».
Αναλυτικά η Κέρκυρα, το ίδιο

διάστημα εμφανίζει άνοδο 4,6%, το Άκτιο 18,9%, η Κεφαλονιά 11,4% και η Ζάκυνθος 14,8%.
«Τα πλέον ενδιαφέροντα ποιοτικά στοιχεία, είναι ότι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισθητή αύξηση στο πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, αλλά και τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Οκτώβριος προεξοφλείται, εν αναμονή των επίσημων στοιχείων, πολύ πιο ανεβασμένος από τον αντίστοιχο περυσινό» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γαλατσάτος, επισημαίνοντας ότι «και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, δείχνουν ότι ανέβηκαν σημαντικά οι εισπράξεις στα Ιόνια νησιά, ενώ είμαστε μαζί με την Κρήτη πρώτοι στις εισπράξεις ανά επισκέπτη και πρώτοι με διαφορά στις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση».

Στο μεταξύ, εντατικοποιείται η οικοδομική δραστηριότητα στα νησιά και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, με δημιουργία νέων καταλυμάτων και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων, γεγονός που έχει επακόλουθο και την αύξηση της εμπορικής κίνησης και στις μεταφορές.

Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον και για την ερχόμενη τουριστική περίοδο με κινητικότητα να παρουσιάζεται στην εξεύρεση καταλυμάτων, αλλά και στη δρομολόγηση επιπρόσθετων πτήσεων εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα