«Προσοχή στον εμβολιασμό των παιδιών» - Οι συστάσεις της Θεοδωρίδου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε που αποσκοπεί ο εμβολιασμός των παιδιών και υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή προτού παρθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής τα εμβόλια που έχουν εγκριθει αφορούν τα άτομα άνω τω 18 ετών ενώ το εμβόλιο της Pfizer χορηγείται στους άνω των 16 ετών. Ήδη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, εξετάζει την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές που έγιναν για το εμβόλιο στις ηλικίες 12-15 ετών, ήταν αποτελεσματικό και είχε ανοσογονικότητα. Στον Καναδά, μάλιστα, στην πόλη με το υψηλότερο ιικό φορτίο ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικίες.

Η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών έχει διαφορετικό στόχο από αυτόν των ηλικιωμένων. Ειδικότερα, ο κίνδυνος λοίμωξης για τα παιδιά είναι μικρός. Τα εμβόλια για τα παιδιά στοχεύουν ότι αποτελούν το 25% του πληθυσμού της χώρας και ο εμβολιασμός τους θα μπορούσε να μειώσει τη διασπορά στην κοινότητα και να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες.

Θεοδωρίδου: Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον εμβολιασμό των παιδιών

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥΠΑΙΔΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα