Προς παρέμβαση Τσίπρα κατά ενδεχόμενων αναβολών στην ανάδειξη νέας ηγεσίας

Στην επόμενη φάση περνάει η κούρσα των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς σήμερα ξεκινούν οι επίσημες ανακοινώσεις των προσώπων που θα δώσουν το παρόν με την Έφη Αχτσιόγλου και θα ακολουθήσει την Παρασκευή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του “Dnews”, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να δηλώσει το δικό του παρόν και ως απερχόμενος αλλά εν ενεργεία ακόμη

πρόεδρος προσανατολίζεται στο να κάνει ο ίδιος το εισαγωγικό άνοιγμα της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

Κατά τις πληροφορίες του «Dnews», ο βασικότερος λόγος για την παρέμβαση Τσίπρα είναι ότι θεωρεί εξαιρετικά λανθασμένη την άποψη να αλλάξει ο υπάρχον οδικός χάρτης των διαδικασιών και να μετατεθεί για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως προτείνουν ορισμένα στελέχη.

Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς μπαίνουν στην κούρσα

Σήμερα, λοιπόν, η Έφη Αχτσιόγλου ανοίγει τον κύκλο των υποψηφιοτήτων, επιλέγοντας το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, με τον αέρα του φαβορί της κούρσας και επιδιώκοντας να αναδείξει ένα ενωτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ προφίλ.

Ακολουθεί την Παρασκευή από το Impact Hub ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει μαζί του και αρκετά στελέχη του κόμματος, τα οποία θα υπερβαίνουν τα όρια της «Ομπρέλας», μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Σταθάκης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Το τρίτο πρόσωπο που φέρεται να έχει αποφασίσει οριστικά να θέσει υποψηφιότητα θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει επιλέξει τη συνεδρίαση της ΚΕ το σαββατοκύριακο και το βασικότερο στοιχείο της καμπάνιας του αναμένεται να είναι η συνέχιση του ανοίγματος στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου.

Το σκέφτονται Πολάκης, Δούρου, Τεμπονέρας

Ακόμη θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τους υπόλοιπους 3 ενδεχόμενους υποψηφίους που το σκέφτονται ή περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τα άλλα πρόσωπα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Ο Παύλος Πολάκης, αν και μέχρι τώρα εμφανίζονταν σίγουρος, τις τελευταίες μέρες φέρεται να μεταθέτει τις αποφάσεις του για τη συνεδρίαση της ΚΕ με βάση και την προγραμματική συζήτηση που θα γίνει εκεί.

Η Ρένα Δούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει τις ανακοινώσεις των πρώτων υποψηφίων και σε συνάρτηση με τις θέσεις που θα ακούσει από αυτούς θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις. Τέλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει δηλώσει δημόσια ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με άνεση χρόνου.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΗΓΕΣΙΑ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προς, Τσίπρα,pros, tsipra