Προς αναβολή το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, στον «αέρα» το ντέρμπι λόγω κρουσμάτων

Προς αναβολή οδεύει το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αιτία είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον ΠΑΟΚ. Μετά τα σημερινά τεστ,

στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ανιχνεύθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος με κορονοϊό, γεγονός που σημαίνει ότι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται πλέον στα οκτώ.

Συνεπώς, μοιάζει με τυπική υπόθεση η αναβολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (9/1, 19:30), στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, ένας αγώνας της Super League αναβάλλεται αν μια ομάδα έχει πάνω από επτά ποδοσφαιριστές να νοσούν με Covid-19.

Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκαν νωρίτερα σήμερα τα παιχνίδια Άρης - Ατρόμητος και Παναιτωλικός - Λαμία.

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα

Σημειώνεται ότι παρά την «έκρηξη» κρουσμάτων, στο σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκας αποφασίστηκε η συνέχιση του πρωταθλήματος. Αντίθετα, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ανασταλούν μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2022 τα πρωταθλήματα υποδομών της Super League K15, K17 και K19.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, συζητήθηκαν στο Δ.Σ. εισηγήσεις από τις ΠΑΕ - μέλη της Super League για προτεινόμενες τροποποιήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ, οι οποίες θα τεθούν υπόψη των αρμοδίων φορέων για την επικαιροποίησή του από τη ΓΓΑ, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων.

Τονίζεται ότι μέχρι να εγκριθεί το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο από τη ΓΓΑ, ισχύει το από 19/11/2021 πρωτόκολλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα