Πρόληψη της παχυσαρκίας: Εξοικονομεί χρήματα και χαρίζει χρόνια παραγωγικής ζωής

Η πρόληψη της παχυσαρκίας μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη υγεία και παραγωγικότητα, αναφέρει πρόσφατη μελέτη.

Η πρόληψη της παχυσαρκίας μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη υγεία και παραγωγικότητα, με μία εκτιμώμενη συνεισφορά 17 τρις αυστραλιανών δολαρίων στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Αυστραλίας για τα επόμενα 10 έτη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές περιοδικό για την Παχυσαρκία, όπως γράφει το News4Health.gr.

Πέρα από το υψηλό κόστος της παχυσαρκίας για την υγειονομική περίθαλψη, η παχυσαρκία επίσης επηρεάζει

την παραγωγικότητα στην εργασία, ανέφεραν οι συγγραφείς. Το μοντέλο ανάλυσής τους, εκτίμησε τα οφέλη πρόληψης παχυσαρκίας από άποψης ετών ζωής και τα χρόνια παραγωγικής ζωής (PALYs) και συσχέτισε το κόστος με την επόμενη δεκαετία.

Τα αποτελέσματα του δυναμικού πίνακα ζωής δείχνει ότι η πρόληψη της παχυσαρκίας θα οδηγούσε σε 132 εκατ. χρόνια ζωής και 81 εκατ. χρόνια παραγωγικής ζωής από Αυστραλιανούς ηλικίας 20-69 ετών για τα επόμενα 10 έτη. Αν τα νέα κρούσματα παχυσαρκίας μειώνονται από 2% και 5%, 491 και 1229 χρόνια παραγωγικής ζωής θα κερδίζονταν, αντίστοιχα.

Ο αντίκτυπος της παχυσαρκίας δεν περιορίζεται στις συνέπειες για την υγεία αλλά και στην παραγωγικότητα, δείχνει η μελέτη.

Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν τη σημασία στρατηγικών, που απευθύνονται στο πρόβλημα της παχυσαρκίας (τόσο της πρόληψης και της θεραπείας) που πρέπει να θεωρούνται ως μακροπρόθεσμη επένδυση παρά ως δαπάνες, κατέληξαν οι συγγραφείς

ΠΗΓΗ: Univadis by Medscape

#ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ #ΥΓΕΙΑ #ΠΡΟΛΗΨΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόληψη, Εξοικονομεί,prolipsi, exoikonomei