Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Αποστρατικοποιείστε τα νησιά του Αιγαίου - Έχουμε δικαιώματα

Σε μια ακόμη προκλητική ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ με την οποία ζητάει όχι μόνο την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και από το ΝΑΤΟ να μην ανεφοδιάζονται τα πλοία του στα λιμάνια τους.

Παράλληλα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για μία νέα επιθετική ενέργεια κατά των νησιών αυτών προς υπεράσπιση των συμφερόντων της Άγκυρας στην περιοχή. Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στην Ελλάδα,

κατηγορώντας την ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να μείνουν αποστρατιωτικοποιημένα.

«Τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν έχουν το δικαίωμα να πλησιάζουν τα λιμάνια, ούτε για ανεφοδιασμό στα εν λόγω νησιά. Η Τουρκία θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στην περιοχή». Τέλος, η τουρκική πλευρά συμπληρώνει ότι η δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν σημαίνει ανοχή.

Να υπενθυμίσουμε πως και εχθές, η Τουρκία εξαπέλυσε επιθετικά πυρά στην Κύπρο απευθυνόμενη στον κ. Αναστασιάδη λέγοντας του να μην ξεχνά το τι έγινε το 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα