Προεκλογικά… νομοσχέδια: Οι προσλήψεις της τελευταίας στιγμής - Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει στη Βουλή η κυβέρνηση

Τσουνάμι «ύποπτων» τροπολογιών θα χτυπήσει τη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει άρον άρον μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη Βουλή απαντώντας έτσι στο ερώτημα «γιατί ο πρωθυπουργός μετέθεσε εκ νέου διαρκώς τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε, να θέσει επισήμως το θέμα των πρόωρων εθνικών εκλογών».

Τα υπουργεία έχουν πάρει «φωτιά» και προσπαθούν να συντάξουν

όπως όπως τροπολογίες με πάσης φύσεως «εκκρεμότητες», διευθετήσεις αλλά και... εξυπηρετήσεις ημετέρων. Είναι βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες το ελληνικό κοινοβούλιο θα χρησιμοποιηθεί ως «πλυντήριο» για να καθαρίσει με θεσμικό τρόπο διάφορα ζητήματα που είναι κρυμμένα στα συρτάρια των υπουργικών γραφείων.

Μάλιστα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, που συνεπάγεται το κλείσιμο της Βουλής, δεν αφήνει κανένα χρονικό περιθώριο για κωλυσιεργίες στην νομοθέτηση. Για αυτό, ο Νίκος Βούτσης, αποφάσισε από αύριο κιόλας, να βάλει στο φουλ τις μηχανές του νομοθετικού έργου, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Για να επιτευχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης θα χρησιμοποιηθούν τρεις κυρώσεις οι οποίες θα αποτελέσουν «όχημα» για να φορτωθούν επάνω τους δεκάδες βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Όμως το μεγαλύτερο «βάρος» των τροπολογιών θα το σηκώσει ο Παύλος Πολάκης καθώς την τελευταία ημέρα που θα συνέλθει η Ολομέλεια, την Παρασκευή, θα ψηφιστεί η κύρωση δωρεάς του Σταύρου Νιάρχου προς το υπουργείο Υγείας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της «ιδιότυπης κανονικότητας» όπως χαρακτήρισε τις συνθήκες και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζουν μόνοι τους τις τροπολογίες θυμίζοντας την ρήση «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»... Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα αποχωρήσουν από την ντροπιαστική διαδικασία και στοιχηματίζουν πως η κυβέρνηση θα περάσει πάνω από 100 τροπολογίες στην Βουλή.

Το κόλπο

Άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση άνοιξε άρον άρον τη Βουλή, για μόλις τρείς ημέρες. Το “κόλπο” για να περάσουν «αθόρυβα» οι ύποπτες τροπολογίες είναι γνωστό. Βουλευτές καθ’ υπόδειξη των υπουργών καταθέτουν τις «φωτογραφικές» τροπολογίες. Διότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής οι βουλευτικές τροπολογίες είναι ακοστολόγητες. Δηλαδή ο Κανονισμός δεν επιβάλλει να συνοδεύονται από κοστολογημένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως συμβαίνει με τις υπουργικές.

Έτσι, αν ένας υπουργός θέλει να «περάσει» από την Βουλή μια νομοθετική ρύθμιση που έχει κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, τότε, δίνει την ρύθμιση σε κάποιον βουλευτή και την καταθέτει εκείνος για λογαριασμό του. Στην συνέχεια ο υπουργός την κάνει αποδεκτή και ουδείς γνωρίζει πόσο θα «κοστίσει το μάρμαρο».

Δείτε όλα τα νεότερα για τα προγράμματα προσλήψεων που «τρέχουν» αυτό το διάστημα

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Αγωνία τέλος - Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα ΔΕ και ΥΕ

«Κλειδώνουν» οι τελευταίες θέσεις ΔΕ για την μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, οι οριστικοί πίνακες για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 5/6.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Κατατίθεται την Τετάρτη (5/6) τροπολογία για παράταση προγράμματος κοινωφελους εργασίας στους Δήμους.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας για την παράταση της κοινωφελούς εργασίας στους 276 δήμους για 30.333 εργαζόμενους θα προχωρήσει αύριο (5/6) το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των dikaiologitika.gr.

Πυροσβεστική: Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα για τις 962 προσλήψεις

Πυροσβεστική: Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος τα τελικά αποτελέσματα για την πρόσληψη 962 νέων υπαλλήλων.

ΑΣΕΠ 3Κ 2018: Παράταση για τους όλους τους προσωρινούς εργαζόμενους στους δήμους

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Παράταση για τους προσωρινούς εργαζόμενους στους δήμους σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεκλογικά…, Προσλήψεις, - Όλα, Βουλή,proeklogika…, proslipseis, - ola, vouli