Προδιαβήτης: Δύο φυτικά εκχυλίσματα ελληνικής καταγωγής για την αντιμετώπιση του

«Ασπίδα» κατά του προδιαβήτη δύο φυτικά εκχυλίσματα ελληνικής καταγωγής

Φυσική «ασπίδα», που προλαμβάνει την εξέλιξη του προδιαβήτη βοηθάει στην αύξηση της απορρόφησης της γλυκόζης αίματος από τους ιστούς και της ευαισθησίας των κυττάρων στην ινσουλίνη.

Ο προδιαβήτης, όπως υποδεικνύει και η λέξη, αποτελεί τον προάγγελο εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), «προδιαβήτης είναι μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς

έχουν ψηλότερα από το κανονικό επίπεδα γλυκόζης αίματος, όχι όμως αρκετά υψηλά για να θεωρηθούν ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, «η κατάσταση αυτή προηγείται του διαβήτη και περίπου το 70% των ατόμων με προδιαβήτη θα εμφανίσουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους». Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη, η επιστροφή του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη του διαβήτη.

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του προδιαβήτη λοιπόν είναι καίρια για την αποφυγή τόσο του σακχαρώδη διαβήτη όσο και των επιπλοκών του. 

Αλλαγές στη διατροφή, ένταξη άσκησης στο πρόγραμμα, καθώς και έλεγχος του στρες είναι οι βασικές στρατηγικές αντιμετώπισης του προδιαβήτη, σε συνδυασμό με φαρμακευτικές παρεμβάσεις για τη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Δεν είναι όμως τα μόνα «όπλα» στη μάχη κατά του διαβήτη και τη μακροχρόνια διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Δύο φυτικά εκχυλίσματα, μαζί με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορούν να δράσουν συνεργικά στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης. Αυτή τη συνταγή «ασπίδα» περιέχει το PRODIATEC της Libytec και λόγω της δράσης του μπορεί να χορηγηθεί  τόσο σε άτομα με προδιαβήτη, όσο και σε άτομα που έχουν πρόσφατα διαγνωστεί με τη νόσο ή εμφανίζουν μεταβολικό σύνδρομο.

Τα φυτικά συστατικά του καινοτόμου συμπληρώματος παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και αυτό γιατί έχει διερευνηθεί ο μηχανισμός δράσης τους, ενώ  εμφανίζουν και άριστο προφίλ ασφάλειας.

Πρωταγωνιστές είναι δύο εκχυλίσματα ελληνικών φυτών, με αποδεδειγμένη δράση του για τον έλεγχο της γλυκόζης και τη μείωση των μεταγευματικών επιπέδων της γλυκόζης. Το εκχύλισμα του Cistus creticus και της Portusana.

Δειβαστε περισσοτερα στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα