Προανακριτική για Παππά: Νέα e-mail «μπλέκουν» CCC με «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Τα 18 έφτασαν τα email που προσκόμισε στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά, ο λογιστής της λιβανέζικης CCC, Αντώνης Λιανός.

Διαφορετικές ερμηνείες δίνουν πηγές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στα 18 email που προσκόμισε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

ο λογιστής της λιβανέζικης εταιρείας CCC, Αντώνης Λιανός.

Πρόκειται για εσωτερική αλληλογραφία του κ Λιανού με μέλη της οικογένειας Χούρι αλλά και με τον Χρήστο Τόμπρα, που υπήρξε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο διαμεσολαβητής μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης εταιρείας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές της ΝΔ, τα email επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί «μπροστινού», καθώς εμφανίζουν στελέχη της CCC να καθορίζουν λεπτομέρειες για την εμπλοκή της εταιρείας στις τηλεοπτικές άδειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά emails έχουν ως θέμα: «TV License» (τηλεοπτικές άδειες) ή «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law» (δικαστική απόφαση για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών).

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές της ΝΔ, επιβεβαιώνεται η εικονικότητα της σύμβασης, ενώ αναφέρονται ενδεικτικά σε ένα email στις 25 Αυγούστου του 2016, τρεις ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνία της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα, κατά τους ίδιους για υπεργολαβία έργου στα Ηνωμένα Αραβικά.

Στο συγκεκριμένο e mail ο κ. Φουάντ Χούρι ζητά από τον κ. Λιανό να τον ενημερώσει για το ακριβές όνομα του εργολάβου. Ο κ. Λιανός απαντά: «Το όνομα που βρήκα στο internet είναι "Τοξότης"», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών».

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η ηλεκτρονική αλληλογραφία επιβεβαιώνει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας όχι μόνο αναγνώριζε την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες Χούρι αλλά ότι είχε μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αποπληρωμή τους.

Σε άλλο e-mail στις 3 Οκτωβρίου 2016, μετά δηλαδή την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά, οι κύριοι Λιανός και Χούρι της CCC συζητούν για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν πίσω τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει στην εταιρία του Χρήστου Καλογρίτσα.

H προανακριτική θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο με την εξέταση του Αθανάσιο Τσάδαρη, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής. Επίσης θα αποφασίσει αν θα κλείσει τον κατάλογο των μαρτύρων για να συνεχίσει με την εξέταση του Νίκου Παππα.

Keywords
Τυχαία Θέματα