Προανακριτική Novartis: Ξεκίνησε η κατάθεση Φρουζή

Λίγο μετά τις 11:00 της Πέμπτης ξεκίνησαν οι εργασίες της Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, με την κατάθεση του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή.

Η κατάθεση του Φρουζή αναμένεται να είναι μαραθώνια.

Η αρχική εισήγηση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε

το απόγευμα της Τρίτης, με τον πρώην επικεφαλή της Novartis Hellas, να ρίχνει «βόμβες» για την εισαγγελέα Διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη.

Τι είπε ο Φρουζής για την Τουλουπάκη

«Μου είπε: δεν εννοώ να μιλήσετε απλά και της απάντησα δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω; αλλά κάτι άλλο;» ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η φράση του κ. Φρουζή, ο οποίος πρόσθεσε ότι δέχθηκε και απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ανέφερε: «Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου για τους πολιτικούς. Απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια». «Σας παρακαλάμε να καταθέσει ο κ. Φρουζής γιατί δεν φοβάται τίποτα» προσέθεσαν οι δικηγόροι του.

Ο κ. Φρουζής ανέφερε ότι «επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών» και πρόσθεσε ότι από την συζήτηση κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσω την αλήθεια, αλλά να δώσω τους 10 πολιτικούς. Φύγαμε από την συνάντηση όχι αγαπημένοι». Πάντως σε ερώτηση που του έκαναν βουλευτές, ο κ. Φρουζής απάντησε κοφτά ότι δεν έχει δώσει ποτέ λεφτά.

Στην αρχή της εισαγωγικής του τοποθέτησης σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής ανέφερε ότι «ήθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον "κύριο Novartis" που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Οσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, είπε πως τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι ο ίδιος παρότι πέρασαν τριάμισι χρόνια κράτησε μια στάση θεσμική αν και ταλαιπωρήθηκε και υπέστη bullying».

Ακόμα, φέρεται να επικαλέστηκε δημοσιεύματα της Εφημερίδα Συντακτών και του Documento το 2016-2017), τα οποία τον παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Προσέθεσε δε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 έγινε έλεγχος στο σπίτι του και τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει, πολλώ δε μάλλον όταν κατάσχεσαν και το λαπ τοπ του γιου του. Μάλιστα δήλωσε άγνοια για το ποιοι τον έψαξαν και είπε πως φεύγοντας, του ανέφεραν πως δεν βρήκαν τίποτα. Ομως στα τέλη του 2017 διάβασε στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσει καθώς είδε τη φωτογραφία του δίπλα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ.

Τέλος, σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η κατάθεσή του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία συστήθηκε προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο σκευωρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα