Προανακριτική Novartis: Άφαντος ο «Σαράφης» - Ανοιχτή η άρση προστασίας των μαρτύρων

Novartis: Άφαντος παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Το ένταλμα βίαιης προσαγωγής για κατάθεση παραμένει σε ισχύ, ωστόσο το γεγονός ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» προτίμησε να αποφύγει την εξέταση προκειμένου να μην αποκαλυφθούν στην επιτροπή τα πραγματικά του χαρακτηριστικά, οδηγεί τα μέλη της προανακριτικής στο συμπέρασμα ότι επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τον τρόπο που στήθηκε η «σκευωρία» Novartis.

Την

βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» προκειμένου να εξεταστεί από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής διέταξε το απόγευμα της Τρίτης ο εισαγγελέας, μετά την άρνησή του να μεταβεί στην ΓΑΔΑ.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» κλήθηκε και απάντησε ότι δεν προτίθετο να προσέλθει και έτσι με βάση τις προβλέψεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση που θα τηρήσει η έτερη προστατευόμενη μάρτυρας που έχει κληθεί προς εξέταση, η «Αικατερίνη Κελέση».

Εξάλλου, δεν πέρασε το αίτημα Παπαγγελόπουλου να μπλοκάρει την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα κατέθεσε νέο αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη υποστηρίζοντας ότι ήταν συνήγορος στο δικαστήριο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη το οποίο αφορούσε δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η Προανακριτική στη συνέχεια συνεδρίασε εκτάκτως, όπου όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε, καταψήφισαν το αίτημα εξαίρεσης του Θανάση Πλεύρη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης του καθεστώτος προστασίας για τους μάρτυρες

Τα μέλη της προανακριτικής για τη Novartis, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», εάν και η προγραμματισμένη για την Τετάρτη, εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση», λάβει την ίδια τροπή με την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» που οδηγήθηκε σε «ναυάγιο».

Πηγές της ειδικής επιτροπής ανέφεραν ότι αν ούτε την Τετάρτη καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης πρσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις δέκα το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μέλη της ωστόσο ανέφεραν ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Novartis: Πρωτοφανή όσα συμβαίνουν με τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Βόμβα» Γεωργιάδη για προστατευόμενο μάρτυρα Σαράφη: Θα αποκαλυφθεί - Είναι γνωστός στο χώρο του φαρμάκου

Novartis: Άρνηση προστατευόμενου μάρτυρα Σαράφη να πάει στην προανακριτική- Διετάχθη βίαιη προσαγωγήNovartis: Άρνηση προστατευόμενου μάρτυρα Σαράφη να πάει στην προανακριτική- Διετάχθη βίαιη προσαγωγή

Keywords
Τυχαία Θέματα