Πρεζέμπορας με μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία συνελήφθη στην Ελβετία

Ο Flor Bressers είναι νέος, μορφωμένος, εξαιρετικά αδίστακτος και ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους εμπόρους κοκαΐνης.

Ο 35χρονος πρεζέμπορας με το παρατσούκλι «κόφτης δαχτύλων» (the finger cutter) καταζητείτο από το 2020 όταν καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή για απαγωγή, ξυλοδαρμό και τραυματισμό με ξυράφι ενός Ολλανδού ανθοπώλη που απέτυχε να εισάγει ναρκωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντί να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες και να εκτίσει την ποινή του, ο Bressers το έσκασε και έγινε ο νούμερο ένα καταζητούμενος του Βελγίου. Επίσης, το όνομά του μπήκε στη λίστα με τους

πλέον καταζητούμενους φυγάδες της Europol.

Ο Bressers ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής και των Ευρωπαίων χρηστών κοκαΐνης σε Βέλγιο και Ολλανδία. Τόσο οι Βελγικές αρχές όσο και η Europol αναζητούσαν τον Bressers για απαγωγή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εκτιμάται ότι είχε εισάγει στην Ευρώπη τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Αν και αρχικά υπήρχε η υποψία ότι ο Bressers κρυβόταν στη Νότια Αφρική, ύστερα από εντατικό ανθρωποκυνηγητό που διήρκησε πολλούς μήνες συνελήφθη από την Ελβετική αστυνομία στη Ζυρίχη όπου κρυβόταν με τη σύντροφό του και το παιδί τους. Οι Βελγικές αρχές έχουν ήδη ζητήσει την έκδοσή του.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Αμβέρσας, Kristof Aerts, δήλωσε ότι ο Bressers συνδέεται με εν εξελίξει δικαστικές έρευνες που διεξάγονται στην Αμβέρσα και τη Δυτική και Ανατολική Φλάνδρα.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η ακραία βία των καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στο Μεξικό και την Κολομβία έχει εισαχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ύστερα από την ανακάλυψη θαλάμου βασανιστηρίων σε κοντέινερ με ηχομόνωση, Ολλανδός εισαγγελέας, δήλωσε ότι οι χρήστες ναρκωτικών θα πρέπει να αναλογιστούν πως η ανάγκη τους για αγορά και χρήση ναρκωτικών για ψυχαγωγικούς λόγους συνδέεται με αποκρουστικά και απάνθρωπα βασανιστήρια.

Θάλαμος βασανιστηρίων που ανακαλύφθηκε σε κοντέινερ από την αστυνομία στην περιοχή Wouwse Plantage της Ολλανδίας στις 22 Ιουνίου 2020. Φωτογραφία: Politie Landelijke Eenheid/Reuters.

Η ανακάλυψη του θαλάμου βασανιστηρίων από την Ολλανδική αστυνομία.

Πριν δυο χρόνια αστυνομικοί διενεργώντας έρευνα με βάση υποκλαπέντα μηνύματα ανακάλυψαν σε χωριό της Ολλανδίας επτά κοντέινερ, έξι από τα οποία εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως κελιά και στα οποία βρέθηκαν χειροπέδες και αλυσίδες ποδιών. Στο έβδομο κιβώτιο υπήρχε μια οδοντιατρική καρέκλα ειδικά τροποποιημένη με ιμάντες για το δέσιμο χεριών και ποδιών, σφικτήρες δαχτύλων, νυστέρια, σφυριά, πένσες, κλαδευτήρια, καυστήρες αερίου και κολλητική ταινία. Η αστυνομία ακόμη βρήκε καταψύκτη αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει περισσότερους από έναν άνθρωπο και σκάφη ανάμειξης κονιάματος που πιστεύεται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για εικονικούς πνιγμούς. Στο σημείο επίσης βρέθηκαν όπλα, αστυνομικές στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε προτού ο θάλαμος βασανιστηρίων χρησιμοποιηθεί και τα πιθανά θύματα ειδοποιήθηκαν εγκαίρως για το τί επρόκειτο να τους συμβεί.

Πηγή: The Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεζέμπορας, Ελβετία,prezeboras, elvetia