Πρέβεζα: Η αποκάλυψη του καλοκαιριού - Ο δήμος που μετέτρεψε την κρίση της πανδημίας σε συνταγή επιτυχίας

Ο Δήμος Πρέβεζας στη δύσκολη τουριστική περίοδο πρωτοστάτησε με τη διεθνή καμπάνια «ΠΡΕΒΕΖΑ 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!» και κατέκτησε από την EUROPEAN BEST DESTINATION τη διεθνή διάκριση της 1ης ασφαλέστερης παραλίας στην Ευρώπη και της 5ης ασφαλέστερης περιοχής εξίσου στην Ευρώπη.

Οδεύουμε στα τέλη της πιο δύσκολης και πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου εξαιτίας της πανδημίας COVID 19 και είτε τα πολύ υψηλά νούμερα σε πληρότητες και επισκεψιμότητα

είτε τα πολύ χαμηλά νούμερα σε κρούσματα στο Δήμο Πρέβεζας επιβεβαιώνουν πλήρως τις διακρίσεις αλλά και τη στρατηγική που χάραξε ο Δήμος στα μέσα της Άνοιξης του να εκμεταλλευτεί την κρίση και να τη μετατρέψει σε ευκαιρία αναγνωρισημότητας και αξιοποίησης του ήπιου, πολυθεματικού και ποιοτικού τουρισμού που προτείνει.

FORBES, YAHOO.COM, EL MUNDO, MIRROR, DAILY MAIL, LA REPUBLICA, LE SOIR, FRANCE 24 έως και μέχρι η KUWEIT TIMES και το MACAU BUSINESS και δεκάδες άλλα μέσα έκαναν αναφορές με τα πιο θετικά σχόλια για την Πρέβεζα υμνώντας μια αγνή πανέμορφη περιοχή υψηλής ασφάλειας ως προς την πανδημία χάρη στη μεγαλύτερη ενιαία αμμουδιά της Ευρώπης που διαθέτει στο Μονολίθι αλλά και τις μοναδικές άλλες παραλίες, το Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού της πλούσιας βιοποικιλότητας και των δελφινιών και τα πλούσια πολιτιστικά και αρχαιολογικά σημεία αναφοράς όπως η αρχαία Νικόπολη και Κασσώπη καθώς και το Ζάλογγο και τις πύλες του Άδη στον νεκρομαντείο στον ποταμό Αχέρωντα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μας δήλωσε στο dikaiologita.gr ο Ειδικός Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, Επικοινωνιολόγος κ. Δημήτριος Γερογιάννης « Ο Δήμος Πρέβεζας πραγματικά με την εντολή του Δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου λίγο πριν την άρση του LOCKDOWN για μία νέα ad hoc διεθνή καμπάνια που θα παρουσίαζε τα πλεονεκτήματα του Δήμου ως προς την εποχή COVID 19 πέτυχε στόχο και έκανε τη διαφορά! Έτσι δημιουργήθηκε in house την καμπάνια που κεφαλαιοποίησε στο έπακρο το μέχρι εχθές αν όχι αρνητικό αλλά μη δυνατό σημείο της Πρέβεζας του μη μαζικού βιομηχανοποιημένου τουρισμού σε συνδυασμό με το υπερόπλο μας της μεγαλύτερης ενιαίας αμμουδιάς 25 χλμ και πάνω από 1,5 εκ. τετραγωνικών μέτρων συνδυάζοντας μοναδικά την ασφάλεια που απαιτεί η δύσκολη εποχή μας με τη ψυχική ανάγκη για ελευθερία στις διακοπές! Έτσι λανσάραμε σε συνεργασία και με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού του Δήμου κ. Λεωνίδα Αργυρό σε όλα τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή μέσα την καμπάνια «ΠΡΕΒΕΖΑ 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!» #Preveza2020_BeSafe_BeFree! από την οποία και προέκυψε και η ένταξη στη διαδικασία επιλογής από την EUROPEAN BEST DESTINATION όπου και η Πρέβεζα διακρίθηκε ως η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης ως προς COVID 19 αλλά και 5η ασφαλέστερη περιοχή. Όλο το διάστημα ακολούθησαν δεκάδες παρουσιάσεις από τα μεγαλύτερα διεθνή sites και μέσα με πιο τιμητική για εμένα της επιλογής της Πρέβεζας ως θέμα στο NEWS LETTER του FORBES! Κλείνουμε την περίοδο όπου με δηλώσεις των επίσημων οργάνων τον Αύγουστο και στα ΣΚ τέλη Ιουλίου η Πρέβεζα ξεπέρασε το 85% πληρότητα κατά πολύ από κυρίως εσωτερικό τουρισμό που την ανακάλυψε για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκε ανανεώνοντας και για του χρόνου το ραντεβού. Άλλωστε για πρώτη φορά σκαρφάλωσε στην 5Η θέση προτιμήσεων ξεπερνώντας προορισμούς πρωταγωνιστές! Εμείς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο αυτή τη μοναδική παρακαταθήκη και βάση για το μέλλον στοχεύοντας στο βιώσιμο τουρισμό όλου του έτους αξιοποιώντας τις μοναδικές και πολυθεματικές δυναμικές του Δήμου Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής και θα συνεχίσουμε με στρατηγική και σχεδιασμό την προβολή αλλά και την τουριστική αναβάθμιση του τόπου που επίσης αξιολογήθηκε ένα από τα καλύτερα value for money και υψηλή ποιότητα στην αυθεντική παραδοσιακή εστίαση.»

Ο Δήμος Πρέβεζας ήδη με δελτίο τύπου είχε ανακοινώσει και την έναρξη συνεργασίας με πόλεις από το Ισραήλ μετά από σχετική επίσκεψη του Δημάρχου στην πρεσβεία του Ισραήλ αλλά και τη διεύρυνση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Πρέβεζας στο Άκτιο, καθώς και την πλήρη αξιοποίηση των μοναδικών αρχαιολογικών χώρων όπως της αρχαίας Νικόπολης αλλά και του περιβαλλοντικού θησαυροφυλακίου του Εθνικού Πάρκου στον Αμβρακικό με δελφίνια, φλαμίγκο και αργυροπελεκάνους και εκατοντάδες άλλα είδη. Τελικά η Πρέβεζα μοιάζει με μία πεντανόστιμη συνταγή της γιαγιάς που λίγοι είχαν γευτεί και πλέον καλούνται όλοι να την απολαύσουν αρκεί να μην χαλάσει η συνταγή της αυθεντικής και μοναδικής ομορφιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα