Πρεμιέρα σήμερα 13/1 για τις χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πόσο θα διαρκέσουν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 13/1, για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διεξαχθούν και φέτος, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, από η δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, (29 Φεβρουαρίου φέτος λόγω δίσεκτου έτους).

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τις 19/1, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, με το ωράριο να είναι 11 π.μ. – 6 μ.μ. για τα εμπορικά καταστήματα.

Οι καταναλωτές

θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα καταστήματα υποχρεούνται να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»), ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει επίσης ότι οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβάσεων είναι αυστηρές και στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα