Πρεμιέρα σε λίγες ώρες για τα δύο εμβολιαστικά κέντρα σε Μαρούσι και Θεσσαλονίκη

Δύο νέα, μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοίγουν τις πύλες τους για όσους έχουν κλείσει ραντεβού, με δυνατότητα διενέργειας έως 432 εμβολιασμών την ημέρα.

Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο είναι στο Μαρούσι το οποίο από αύριο το πρωί θα μπορεί να υποδεχτεί τους πρώτους Αθηναίους. Το Mega

εμβολιαστικό Κέντρο, το είχε επισκεφθεί το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα.
Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Το εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκε ο Χαρδαλιάς, έχει συνολικά 108 γραμμές εμβολιασμού, ανά 15 λεπτά, θα γίνονται 432 εμβολιασμοί την ώρα, και πάνω από 6.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Σε μηναία βάση θα γίνονται -από το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο- περίπου 157.000 τον μήνα, ενώ τις ιατρικές ανάγκες τις καλύψουν και στρατιωτικοί γιατροί.

Η αυριανή είναι, επίσης, η «πρεμιέρα» των εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraΖeneca σε πολίτες που εντάσσονται στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 64 ετών, ενώ μέσα στην εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός και των ηλικιωμένων από 75 έως 79 ετών.

Ο στόχος που έχει τεθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου και αφορά σε 600.000 και πλέον εμβολιασμούς από την αρχή του μήνα δεν μοιάζει ανέφικτος, αφού η χώρα μας συνεχίζει να προχωρά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βάσει προγράμματος και με σταδιακή… επιτάχυνση.

Τη Δευτέρα, στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία» εντάσσεται η ηλικιακή ομάδα 75 – 79 ετών. Ένα παράλληλο σύστημα εμβολιασμού ενεργοποιείται για τους πολίτες 60 – 64 ετών, που θα εμβολιαστούν αρχικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Keywords
Τυχαία Θέματα