«Πράσινο» φως Μητσοτάκη για συμμετοχή «γαλάζιων» βουλευτών στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

«Πράσινο» φως άναψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές που προέρχονται από τους νομούς της Μακεδονίας προκειμένουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Κυριακή

«Πράσινο» φως άναψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές που προέρχονται από τους νομούς της Μακεδονίας προκειμένουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

την ερχόμενη Κυριακή. «Είστε βουλευτές, είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε», φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους βουλευτές του θέτοντας στην ευκαιρία του κάθε βουλευτή να αποφασίσει για τον αν θα συμμετέχει ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κ. Μητσοτάκη του στη Βουλή. Οι βουλευτές της ΝΔ μετέφεραν το κλίμα που λαμβάνουν από τις περιοχές τους που το χαρακτήρισαν ως δύσκολο.

Πάντως υπήρξαν και βουλευτές που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον αν υπάρχει κοινωνική δυναμική για το ζήτημα και αν θα υπάρξει κινητοποίηση ή αν θα βρεθούν ενώπιον ενός σκηνικού με λίγους πολίτες, αλλά και οργανωμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής και λοιπών κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε εκ νέου τη στάση του κόμματος, επιμένοντας στο ότι απαιτείται η ενιαία στάση των κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα, με τη ΝΔ να επιμένει ότι υφίσταται σαφής διχοστασία μεταξύ του Μαξίμου και του Πάνου Καμμένου, αλλά και στις τρεις κόκκινες γραμμές του κόμματος: στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, αλλά και στην έμπρακτη άρση των εκδηλώσεων αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ που υπάρχουν τόσο στο Σύνταγμα της γείτονος, όσο και στα σχολικά βιβλία. Στη σύσκεψη εκφράστηκε και η διαπίστωση, με δεδομένες και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευση, ότι δεν διαφαίνεται έντονη δυναμική επίλυσης του ονοματολογικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα