Πούτιν: Επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία σημαίνει εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, όπως ζητά ο Ζελένσκι, θα σημάνει εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ότι η Ρωσία έχει αρκετές δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία ανέφερε σε ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε για μια ακόμα φορά την Ουκρανία

για ναζιστικές ομάδες που χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ασπίδα.

Παράλληλα επανέλαβε τους στόχους της Ρωσίας, δηλαδή να μετατρέψει την Ουκρανία σε χώρα «ουδέτερη, αποστρατιωτικοποιημένη και αποναζιστικοποιημένη» και ισχυρίστηκε πως η Ρωσία έχει αρκετές δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι μια Ουκρανία εντός του ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για τη Ρωσία τονίζοντας παράλληλα ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει πυρηνική δύναμη. Ο Πούτιν κατηγόρησε τους δυτικούς ότι πρώτη απείλησαν με πυρηνικά μέσω της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σημείωσε ακόμα ότι οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας είναι μια μορφή κήρυξης πολέμου.

Όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε προσωπικό της Aeroflot: «Οι άνθρωποι στο Ντονμπάς δεν είναι σαν τα αδέσποτα σκυλιά. Η Δύση προσπαθεί να κρύψει τι γινόταν εκεί. Οχτώ χρόνια η εξουσία στο Κίεβο άρχισε να λέει ότι δεν θα τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ. Κάνουν το άσπρο μαύρο. Τον τελευταίο καιρό λένε ότι θέλουν να εντάξουν τη χώρα αυτή ακόμα και στο ΝΑΤΟ. Αν αυτό συμβεί σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των μελών θα πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα αυτή. Στην Ουκρανία υπάρχουν πυρηνικές δυνατότητες. Υπάρχουν δύο εργοστάσια που έφτιαχναν βαλιστικούς πυραύλους στη Σοβιετική Ένωση και θα τους βοηθήσουν και από τις ΗΠΑ να τις κατασκευάσουν.

Αυτή είναι μια απολύτως πραγματική απειλή. Γι αυτό στα παιδιά μας που δίνουν τη ζωή τους εκεί, αγωνίζονται για το μέλλον μας. Όσοι δεν θέλουν να το καταλάβουν, η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας, αν συνεχίσει την πολιτική της, θέτει σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα του ουκρανικού κράτους. Στόχος μας η προστασία των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπας με αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση Ουκρανίας. Έχουν γράψει στο Σύνταγμά τους ότι θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και ας λένε το αντίθετο.

Και εμείς έχουμε τέτοιους ηλίθιους (ναζιστές) αλλά δεν τους υποστηρίζουμε σε κυβερνητικό επίπεδο. Εκεί τους υποστηρίζει το κράτος και η κυβέρνηση. Εμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάστηκαν με τους ναζί. Εκεί τους κάνουν. Έπιασαν ομήρους νέους πολίτες, 6.000 κρατούν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Χαρκόβου. Είπαμε σε όλους και έχουμε ειδοποιήσει τους Ουκρανούς, το είπαμε στον γγ του ΟΗΕ. Ακόμα χειρότερα φέρονται στους πολίτες τους, κρύβονται πίσω από αυτούς. Μας τηλεφώνησαν από την κυβέρνηση του Κιέβου “δώστε μας ανθρωπιστικό διάδρομο”, δώσαμε, βλέπαμε και βλέπουμε τι συμβαίνει, δεν αφήνουν κανέναν να αποχωρήσει από εκεί. Κρύβονται πίσω από ζωντανές ασπίδες. Φυσικά και είναι νεοναζί.

Έχουμε καταγράψει ύπαρξη ενόπλων από τη Μέση Ανατολή, έχουμε καταγράψει συνομιλίες, έχουν μετατρέψει οχήματα. Θέλουμε το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, πρέπει να ξέρουμε ποια όπλα θα έχει και υπό ποιον έλεγχο θα βρίσκονται εκεί. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο Λουκασένκο που διοργανώνει τις συνομιλίες.

Αυτά που βλέπουμε να γίνονται είναι ένας τρόπος διεξαγωγής ενός πολέμου κατά της Ρωσίας. Ελπίζω ότι κατανοούν όλοι τι σημαίνει όλο αυτό. Όπως έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας που είπε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Ρωσία. Τότε έθεσα σε επιφυλακή τα πυρηνικά της χώρας. Είπαν ότι δεν εννοούσαν κάτι τέτοιο. Όμως κανείς δεν διέψευσε εκείνες τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας.

Υπάρχει μια σειρά διατάξεων που εφαρμόζονται με διάταγμα του προέδρου. Αν υπάρξει εξωτερική απειλή ή σε έκτακτη κατάσταση που επιβάλλεται τοπικά σε περίπτωση. Οι ουκρανοί εκτελούν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη, σε μας η φιλελεύθερη διανόηση διαδηλώνει. No fly zone στην Ουκρανία σημαίνει εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Προστατεύουμε άμαχο πληθυσμό, αλλά υπάρχουν συμμορίτες Ουκρανοί νεοναζί που εκτελούν ακόμα και δικούς τους. Έχουμε αρκετές δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Επιβολή, Ουκρανία, ΝΑΤΟ,poutin, epivoli, oukrania, nato