ΠΟΥ: Σύσκεψη της επιτροπής STAG-IH για την ευλογιά των πιθήκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον οργανισμό του ΟΗΕ.

Για την ακρίβεια η επιτροπή που πρόκειται να συνεδριάσει είναι η Στρατηγική και Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για Μολυσματικούς Κινδύνους με Πανδημικό και Επιδημικό Δυναμικό (STAG-IH), η οποία συμβουλεύει τον οργανισμό σχετικά με τους κινδύνους μόλυνσης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την παγκόσμια υγεία.
Κι

όλα αυτά την ώρα που αναφέρθηκαν περισσότερα από 100 κρούσματα της ιογενούς λοίμωξης, η οποία εξαπλώνεται μέσω της στενής επαφής και είναι συνήθως ήπια, εκτός των χωρών της Αφρικής όπου ενδημεί.

Ωστόσο η STAG-IH δεν είναι μια επιτροπή με αρμοδιότητα να προτείνει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος, την υψηλότερη μορφή συναγερμού του ΠΟΥ, η οποία εφαρμόζεται επί του παρόντος στην πανδημία COVID-19.

Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από επιστήμονες από όλο τον κόσμο και της οποίας προεδρεύει ο Ντέιβιντ Χέιμαν, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ότι ο οργανισμός εργάζεται για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη διοργάνωση τεχνικών συναντήσεων σχετικά με το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων.

#ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ_ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ_ΥΓΕΙΑΣ #ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΥ, Σύσκεψη, STAG-IH,pou, syskepsi, STAG-IH