Πότε θα ανοίξουν Moderna, Pfizer και Astrazeneca για τους 18-29

Η ηλικιακή ομάδα 18-29 θα πρέπει να ελέγχει καθημερινά αν έχουν ανοίξει νέα ραντεβού για να εμβολιαστούν ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τόνισε πώς πολύ σύντομα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, AstraZeneca, Moderna).

Την Παρασκευή (27/5) άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 18-29 και τους δόθηκε η δυνατότητα να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της Johnson

& Johnson. Πολύ γρήγορα εξαντλήθηκαν τα διαθέσιμα ραντεβού καθώς οι διαθέσιμες δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου είναι λίγες.

Έτσι, το ερώτημα που έθεσε το News4health στον κ. Θεμιστοκλέους είναι πότε θα θα μπορούν ξανά οι 18-29 να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο.

«Από τη στιγμή που η εταιρεία Johnson & Johnson δε δίνει πλάνο παραδόσεων των εμβολίων της, όπως κάνουν οι υπόλοιπες εταιρείες, εμείς με το που έρχεται μία ποσότητα παράδοσης θα πρέπει να ανεβάζουμε και τα ραντεβού. Οι 18-29 θα πρέπει να βλέπουν αν έχουν ανέβει τα ραντεβού ώστε να κλείσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, πάντως, επισήμανε ότι για τους 18-29 πιθανότατα πολύ σύντομα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, AstraZeneca, Moderna). Ας σημειωθεί ότι ο εμβολιασμός των 18-29 θα ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου.

Οι παραδόσεις των εμβολίων για τον Ιούνιο

Για τον μήνα Ιούνιο θα παραδώσουν:

Pfizer: 2.070.900 δόσεις AstraZeneca: μεταξύ 400 -500 χιλιάδων δόσεων Moderna: 308.400 δόσεις Johnson & Johnson: Έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επιτροπή ένα εύρος παραδόσεων, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Από 3 Ιουνίου θα παραδωθούν άλλες 78 χιλιάδες δόσεις. Απορροφητικότητα των εμβολίων

Από τα εμβόλια που έχουν παραδοθεί από κάθε εταιρεία, έχουν χρησιμοποιηθεί:

Pfizer: 91,65% (έχουν διενεργηθεί 3,9 χιλιάδες εμβολιασμοί) Moderna: 89% (έχουν διενεργηθεί 545 χιλιάδες εμβολιασμοί) AstraZeneca:70,3% (έχουν διενεργηθεί 949 χιλιάδες εμβολιασμοί) Johnson & Johnson: 79% (έχουν διενεργηθεί 104 χιλιάδες εμβολιασμοί)

Επομένως, το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθει περισσότερο είναι το εμβόλιο της Pfizer ενώ αυτό της AstraZeneca έχει χρησιμοποιηθεί λιγότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα