Πόσοι είναι οι ανεμβολιαστοί υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή μέχρι στιγμής

Στις 5.895 ανέρχονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για «μπλοκάρισμα» του υποχρεωτικού
εμβολιασμού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για μπλοκάρισμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Το «πράσινο φως» έδωσε και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις αναστολές εργασίας σε όσους αρνούνται, απορρίπτοντας το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για μπλοκάρισμα της συγκεκριμένης απόφασης.

Το αίτημα απέρριψε το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας.

Τη Δευτέρα το Γ' Θερινό Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού Δικαστήριο είχε απορρίψει αντίστοιχα τέσσερις αιτήσεις 115 υγειονομικών και νοσοκομειακών γιατρών

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Οκτωβρίου όταν και θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της ΠΟΕΔΗΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στάση εργασίας την Πέμπτη από την ΠΟΕΔΗΝ

Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις μετά την απόρριψη του αιτήματός της από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του» είναι το πρόταγμα της ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρει πως ήδη έχουν επιδοθεί σε εργαζόμενους τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων, ενώ σε άλλα νοσοκομεία ήδη έβγαλαν εκτός προγράμματος υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας 10.00 - 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ., για την Αττική στο υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα