Πόσα rapid και self test θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές που θα επιστρέψουν στα θρανία

Σημαντικές αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία των σχολείων, τα οποία θ' ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας, Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορονοϊού εισηγήθηκε μέτρα που αφορούν το σύνολο της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς και μαθητές, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με

τις τελικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν, οι ανεμβολίαστοι μαθητές, είναι υποχρεωμένοι στα εξής:

Σε τρία self test δωρεάν για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων (10/1-15/1) όπως και οι εμβολιασμένοι συμμαθητές τους. Στόχος είναι ο ενισχυμένος επιδημιολογικός ελέγχος λόγω του αυξημένου συγχρωτισμού της εορταστικής περιόδου Σε δύο δωρεάν self test την εβδομάδα, μετά την πρώτη εβδομάδα. Στόχος είναι ο γενικευμένος έλεγχος για τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μετάλλαξη Όμικρον και της εμβολιαστικής κάλυψης στην μαθητική κοινότητα Σε περίπττωση κρούσματος στην τάξη (σ.σ.: παρέμεινε σε ισχύ ο κανόνας του 50+1) οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν πέντε τεστ σε πέντε ημέρες. Για την ακρίβεια θα υποβληθούν σε δύο rapid test και 1 self test επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων self test που προβλέφθηκαν
Keywords
Τυχαία Θέματα